Vitaminele care iti accelereaza metabolismul

si te ajuta sa slabesti

portocale Grecia la micul dejun

Vitaminele nici nu ingrasa nici nu slabesc, dar participa la procesele metabolice si pot influenta atat cresterea in greutate cat si scaderea in greutate. Carentele impiedica organismul sa functioneze corect, dar nici surplusul acestora nu este solutia buna.


Important de stiut este ca lucreaza in solidaritate si lipsa unora face in multe cazuri ca efectul celorlalte sa fie anulat. Dieta variata te ajuta sa asimilezi vitaminele necesare; nu te sfatuiesc sa recurgi la suplimente, care pot strica echilibrul, decat in cazurile recomandate de medic.

Sa vedem care sunt vitaminele care accelereaza metabolismul si care, astfel te ajuta indirect sa slabesti:

– Vitamina A


Tiroida este glanda care influenteaza prin productia de hormoni cresterea sau scaderea in greutate. Iodul este mineralul fara de care tiroida nu-si poate indeplini in mod optim functiile. Iar vitamina A este implicata serios in absorbtia iodului. In cazul in care aportul de vitamina A este sub necesarul de circa 800 micrograme/zi, nivelul hormonilor secretati de glanda tiroida este scazut, celulele nu sunt directionate corect sa consume energie si metabolismul devine mai lent.

– Vitamina C

Aceasta are proprietatea de a arde mai eficient caloriile in timp ce faci antrenamente sau orice alt fel de miscare fizica. Procentul de ardere al acestora poate ajunge chiar si la un plus de 30% fata de cazul in care nu exista necesarul de vitamina C in organism (circa 80-90 miligrame/zi). Vitamina C are rolul ei bine stabilit in metabolizarea grasimilor, al colesterolului si al glucidelor.

– Vitamina D

Aceasta este din ce in ce mai des asociata cu scaderea sau cresterea in greutate. Carenta de vitamina D duce la slabirea masei musculare, iar masa musculara este un tesut activ care arde calorii chiar si dupa ce organismul intra in repaus, dupa efectuarea unui efort fizic. In plus, carenta de vitamina D ar putea mari rezistenta organismului la insulina, iar aceasta atrage o mai mare pofta de mancare si poate avea efect in instalarea sindromului metabolic.

– Vitaminele din complexul B

Vitaminele din complexul B au fiecare roluri importante si bine stabilite in metabolizarea nutrientilor (proteine, carbohidrati, grasimi) si transformarea lor in energie in diverse procese metabolice. Nu se poate spune ca una este mai importanta decat cealalta, pentru ca lucreaza dependent una de alta, iar noi trebuie prin alimentatie sa pastram echilibrul dintre ele, lipsa uneia deregland acest echilibru.
Concluzia finala ne duce din nou la un consum variat de legume si fructe, care sa garanteze functionarea optima a organismului, fara sa recurgi la suplimente; functionare optima insemnand si un metabolism optim, capabil de arderi de calorii cu depuneri mai mici de grasime.


Am slabit 17 kg in 3 luni de zile. Insa nu ma opresc aici! Urmareste ce pasi fac in continuare pentru a obtine un corp armonios, bine lucrat, asa cum imi doresc. Aboneaza-te la newsletter:

Adresa ta de mail aici:

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu mai jos

*Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii
Politica de confidentialitate
Urmareste pas cu pas transformarile lui Grasomega. Ce urmeaza sa faca?

Adresa ta de mail aici: