Vitamina D, posibil tratament pentru acnee

cosuri fata

Daca nici un fel de tratament nu a dat rezultate in vindecarea acneei, exista probabilitatea sa ai un deficit de vitamina D in organism. Legatura dintre acestea a pornit de la faptul ca aceasta vitamina are un rol important in bunul mers al sistemului imunitar, care la randul lui, este implicat si in sanatatea pielii.


In plus, vitamina D are proprietati antimicrobiene si antiinflamatorii.
Problema este ca sunt putine alimente din care o putem asimila – peste gras, ficat, galbenus de ou, lactate, la care se adauga expunerea la soare, astfel incat, carenta de vitamina D nu este chiar o stare rar intalnita.

Legat de acnee, s-a observat ca inflamarea pielii si revenirea simptomelor dupa perioade de vindecare, apar la pacientii cu deficit de vitamina D, in timp ce suplimentele cu aceasta vitamina au efect pozitiv considerabil chiar si in cea mai severa forma de acnee: acneea nodulochistica. Ca atare, vitamina D poate fi folosita ca tratament in vindecarea acneei.

Cum poti folosi vitamina D in vindecarea acneei


– numai in cazul in care medicul iti confirma ca ai un deficit de vitamina D;
– nu se recomanda expunerea prelungita la soare, nu este un tratament eficace pentru vindecarea acneei si oricum expunerea prelungita la soare este periculoasa chiar si atunci cand folosesti o crema cu protectie solara;
– apeleaza la suplimente cu vitamina D, dar numai dupa ce iti prescrie medicul dozajele;
– poti apela la aplicarea topica a vitaminei D3, cu mai putine efecte secundare, dar e bine sa discuti inainte cu un dermatolog.

Insist sa consulti medicul inainte de a recurge la suplimente, pentru ca excesul de vitamina D poate fi la fel de rau sau chiar mai rau decat carenta. Limita maxima ar fi de circa 100 micrograme pe zi, iar in momentul in care este depasita constant, cauzeaza acumularea de calciu in sange, calcifierea tesuturilor, formarea de pietre la rinichi si multe alte probleme grave.


Am slabit 17 kg in 3 luni de zile. Insa nu ma opresc aici! Urmareste ce pasi fac in continuare pentru a obtine un corp armonios, bine lucrat, asa cum imi doresc. Aboneaza-te la newsletter:

Adresa ta de mail aici:

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu mai jos

*Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii
Politica de confidentialitate
Urmareste pas cu pas transformarile lui Grasomega. Ce urmeaza sa faca?

Adresa ta de mail aici: