Uleiul de canola are impact negativ asupra sanatatii creierului

creier

In 7 decembrie, anul acesta, revista Scientific Reports a publicat un studiu al unui grup de cercetatori ai Scolii de Medicina Katz de la Temple University, condusi de profesorul Domenico Pratico, in care se atrage atentia asupra efectelor negative pe care uleiul de canola il are asupra functiilor de memorare si invatare ale creierului.

Studiul a fost facut pe soareci pe o durata de 12 luni, dupa care, la evaluare, s-a descoperit ca soarecii care au primit in dieta ulei de canola aveau o greutate corporala mai mare decat soarecii hraniti normal. In plus, soarecii hraniti cu ulei de canola au fost evaluati cu deficiente in capacitatea de memorare si invatare. Analizele tesutului cerebral au scos la iveala ca uleiul de canola are impact negativ asupra creierului, marind pericolul declansarii sau agravarii bolii Alzheimer.

Profesorul Domenico Pratico a declarat ca, desi uleiul de canola a fost prezentat consumatorilor ca un ulei sanatos, studiile care sa confirme aceasta afirmatie nu sunt suficiente si nici concludente, in special in ceea ce priveste efectele consumului lui asupra sanatatii creierului. Cu aceeasi ocazie, profesorul a declarat ca isi va extinde cercetarea, deoarece considera ca uleiul de canola poate afecta si declansarea altor boli neurodegenerative.

Sursa: https://medicalxpress.com/news/2017-12-canola-oil-linked-worsened-memory.html
sursa foto: https://www.theodysseyonline.com/megalomania-common-curse-man

Am slabit 17 kg in 3 luni de zile. Insa nu ma opresc aici! Urmareste ce pasi fac in continuare pentru a obtine un corp armonios, bine lucrat, asa cum imi doresc. Aboneaza-te la newsletter:

Adresa ta de mail aici:

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu mai jos

*Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii
Politica de confidentialitate