Tocanita de ciuperci cu spanac – reteta greceasca

mamaliga cu ciuperci meniu carbohidrati rina

Bucataria greceasca traditionala pastreaza inca preparatele sanatoase cu care dieta mediteraneana s-a facut remarcata ca fiind una dintre cele mai sanatoase. Preparatele sunt gatite simplu, cu ingrediente naturale, cu variate condimente proaspete, care dau mancarii un amestec savuros de gusturi si arome.
Te indemn sa incerci aceasta reteta de tocanita cu ciuperci si spanac, o mancare usoara, gustoasa si sanatoasa.


Ingrediente tocanita greceasca:

– 1 kg de ciuperci pleurotus;
– 1/2 kg spanac;
– 2 kg de ceapa;
– 2 linguri de pasta de tomate si 2 rosii bine coapte;
– 1/2 pahar de vin rosu;
– 2 linguri de otet de mere;
– 3-4 catei de usturoi;
– 1-2 frunze de dafin;
– 1/2 lingurita de ienibahar;
– sare, piper, cimbru;
– ulei de masline;
– o mana de coacaze negre (optional).

Prepararea tocanitei, ca la greci:


Incalzeste uleiul intr-o cratita si adauga ceapa tocata. Las-o vreo 10 minute pe foc mai incet, sa se inmoaie; amesteca din cand in cand sa nu se arda. Adauga apoi usturoiul tocat, ciupercile taiate bucati potrivite, pasta de tomate, rosiile taiate cubulete si mirodeniile.
Stinge cu vinul si otetul.
Adauga acum si spanacul spalat (daca frunzele sunt prea mari le poti taia) si coacazele si da vasul la cuptorul incins pentru 10-15 minute.


Am slabit 17 kg in 3 luni de zile. Insa nu ma opresc aici! Urmareste ce pasi fac in continuare pentru a obtine un corp armonios, bine lucrat, asa cum imi doresc. Aboneaza-te la newsletter:

Adresa ta de mail aici:

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu mai jos

*



Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii
Politica de confidentialitate
Urmareste pas cu pas transformarile lui Grasomega. Ce urmeaza sa faca?

Adresa ta de mail aici: