Tendinte in moda alimentara pentru 2017

Alimentatie 2017

quinoa cu sfecla rosie si chiftele la cuptor

Nu cred ca stiati, dar exista industria modei si in alimentatie. Sincer, nici eu nu stiam, dar am aflat ca mass-media londoneza a publicat tendintele modei alimentare pentru anul 2017.


Daca stam sa ne gandim au fost multe alimente care au aparut pe neasteptate si au facut mare valva pentru perioade mai lungi sau mai scurte de timp de-a lungul vremii: mult timp a fost la moda aloe vera sau bitterul suedez, afinele, goji, alte fructe exotice ciudate de care nici nu stiam etc, care au lasat in umbra alimente autohtone cu adevarat valoroase precum varza, fasolea, merele etc. Unele si-au dovedit reale beneficii, altele au disparut ca un foc de artificii.

Dar sa ne intoarcem la subiect si sa vedem ce este la moda in alimentatie in acest an.

– Culoarea mov nu trebuie sa lipseasca din platouri


Vinetele, varza, cartofii mov, murele, prunele, strugurii – dau o nota aparte de culoare mancarurilor. E drept ca au si proprietati importante pentru sanatate: contin antioxidanti puternici (resveratrol si antocianina), stimuleaza memoria; intr-un cuvant aduc longevitate si tinerete fizica si mentala.

Conopida este alimentul anului 2017, ea surclasand mult laudatul broccoli. Si nu pe nedrept: conopida contine o bogatie de nutrienti: vitamine, minerale, antioxidanti etc si in plus, poate fi consumata in diverse feluri: cruda in salate, in supe creme sau puteti inlocui banalul piure de cartofi cu piure de conopida, care este si mult mai sanatos si poate fi combinat cu carnea (combinatia carne – cartofi este total neindicata daca vreti sa slabiti). Conopida contribuie la sanatatea inimii, creierului, a aparatului digestiv, este antiinflamator si detoxifiant.

Condimentele. Dressinguri colorate facute in casa in combinatii diverse – exemplu labneh (iaurt consistent consumat in special in Liban ca aperitiv simplu sau in salate, garnituri etc), dar combinat cu suc de sfecla rosie sau cu salata de sfecla rosie, tahini (pasta din seminte de susan negru) cu care se asezoneaza salatele sau legumele crude.

Carbune medicinal – pentru ajutorul semnificativ pe care-l da digestiei, pentru efectul detoxifiant, dar si pentru un plus de culoare. Se recomanda folosirea prafului de carbune in aluaturi, in sucuri de casa etc. Carbunele mai are si alte proprietati: trateaza gastrita, problemele respiratorii, combate flatulenta, scade nivelul de colesterol, improspateaza respiratia, albeste dintii.

Nu au fost uitate bauturile. Ne intoarcem la anii 70, cand in voga era sherry. A revenit in forta, considerandu-se foarte elegant sa-ti servesti musafirii inainte de cina cu un pahar de sherry.

Dupa cum vedeti moda in alimentatie e foarte OK – nu ne indeamna spre alimente nesanatoase gen fast-food, ne recomanda legumele si fructele, dar o intrebare tot mi se plimba prin minte: carbunele parca se folosea dupa excese culinare si mese copioase?


Am slabit 17 kg in 3 luni de zile. Insa nu ma opresc aici! Urmareste ce pasi fac in continuare pentru a obtine un corp armonios, bine lucrat, asa cum imi doresc. Aboneaza-te la newsletter:

Adresa ta de mail aici:

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu mai jos

*



Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii
Politica de confidentialitate
Urmareste pas cu pas transformarile lui Grasomega. Ce urmeaza sa faca?

Adresa ta de mail aici: