Tanycitele – celulele din creier care controleaza apetitul

si greutatea corporala

ceafa de porc castraveti si ardei umpluti cu varza

Conform unor cercetari de ultima ora efectuate la Universitatea din Warwick, tanycitele, celule situate in creier, pot detecta doi aminoacizi importanti din alimente care anunta creierul ca e momentul sa ne oprim din mancat, ca am atins senzatia de satietate.


Tanycitele realizeaza acest lucru prin intermediul acelorasi receptori care se gasesc in papilele gustative ale limbii si in numai 30 de secunde elibereaza creierului informatii.

Cei doi aminoacizi sunt arginina si lizina, ei reactioneaza cu tanycitele si datorita lor simtim mai repede senzatia de satietate.

Cele mai bogate alimente care contin arginina si lizina sunt carnea de porc, vita, pui, macroul, prunele, caisele, avocado, lintea, migdalele, alimente care activeaza cel mai puternic tanycitele si ne dau senzatia de satietate in cel mai scurt timp, cu alte cuvinte dupa portii mai mici de mancare.


Faptul ca tanycitele, care controleaza greutatea corporala simt imediat aminoacizii respectivi, incurajeaza specialistii in medicina ca pe viitor vor putea gasi modalitati sanatoase de prevenire a obezitatii si de mentinere a greutatii corporale normale prin tratamente si diete mai eficiente.

Sursa: sciencedirect.com


Am slabit 17 kg in 3 luni de zile. Insa nu ma opresc aici! Urmareste ce pasi fac in continuare pentru a obtine un corp armonios, bine lucrat, asa cum imi doresc. Aboneaza-te la newsletter:

Adresa ta de mail aici:

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu mai jos

*



Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii
Politica de confidentialitate
Urmareste pas cu pas transformarile lui Grasomega. Ce urmeaza sa faca?

Adresa ta de mail aici: