Somnul insuficient cauzeaza sanatatii cardiovasculare

creier

Alimentatia nepotrivita, lipsa de miscare si somnul insuficient sunt trei dintre cele mai importante aspecte negative ale vietii moderne. Ele genereaza cel mai mare risc de obezitate, sindrom metabolic si boli cardiovasculare, afectiunile cele mai raspandite si cel mai des cauzatoare de deces, ale vremurilor pe care le traim.


Unul dintre inamicii de temut ai sanatatii cardiovasculare este colesterolul. LDL este colesterolul rau, care atunci cand depaseste nivelul normal se depune pe peretii vaselor de sange si genereaza ateroscleroza (ingustarea vaselor de sange si slabirea elasticitatii lor), afectiune ce duce la infarct miocardic sau accident vascular cerebral.
Dar exista si colesterolul bun – HDL, cu rol in curatarea vaselor de sange de si transportarea excesului de LDL la ficat de unde este eliminat din organism.

Concluzia este ca rolul HDL-ului este deosebit de important, rol caruia nu ii poate face fata daca nu se afla, el insusi, la un nivel optim sau daca nivelul de LDL este foarte mare.

Daca stilul de viata sedentar, cu alimentatie bogata in grasimi saturate, grasimi trans, saraca in legume si fructe, ridica nivelul de colesterol rau, somnul insuficient scade nivelul de colesterol bun, cu alte cuvinte scade capacitatea acestuia de a-i face fata colesterolului rau. Urmarea: risc marit de boli cardiovasculare.Am slabit 17 kg in 3 luni de zile. Insa nu ma opresc aici! Urmareste ce pasi fac in continuare pentru a obtine un corp armonios, bine lucrat, asa cum imi doresc. Aboneaza-te la newsletter:

Adresa ta de mail aici:

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu mai jos

*Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii
Politica de confidentialitate
Urmareste pas cu pas transformarile lui Grasomega. Ce urmeaza sa faca?

Adresa ta de mail aici: