Rolul si importanta iodului. Alimente bogate in iod

cantitatea de iod si glanda tiroida

bananele contin amidon rezistent

Cantitatea de iod din organismul nostru este foarte mica (30-40 mg), dar de mare importanta si indispensabila pentru functionarea normala a glandei tiroide si pentru starea generala de sanatate a organismului.


La fiecare 17 minute sangele din organismul nostru traverseaza glanda tiroida. Iodul secretat de glanda tiroida elimina germenii patogeni slabi, patrunsi in organism prin alimentatie sau din aer si ii slabeste din ce in ce mai tare, cu fiecare trecere, pe cei puternici, eliminandu-i si pe ei in final.
Simptomele care pot aparea in cazul in care glanda tiroida nu poate functiona la cotele optime din cauza cantitatii insuficiente de iod din organism sunt urmatoarele:

– lipsa de energie necesara activitatilor zilnice si imbolnaviri frecvente;
– tensiunea nervoasa accentuata, somnul agitat, o continua stare de alarma declansata de nevoia organismului de a reface depozitele necesare de iod;
– o mai slaba functionare a creierului cu repercusiuni in gandire si concentrare;
– pe termen lung formarea depozitelor de grasime in organism; iodul fiind un catalizator activ de oxidare cu rol important in functionarea normala a metabolismului.
Pentru a-si putea indeplini functiile si pentru a elimina aceste neajunsuri, glanda tiroida are nevoie de iod, in primul rand din alimentatie.

Alimentele bogate in iod


– sarea iodata;
– toate alimentele care provin din mari si oceane: peste (cod, eglefin, biban), fructe de mare, creveti, alge marine etc;
– fructe – capsune, banane, nuci, struguri;
– legume – sparanghel, morcovi, ridichi, laptuci, varza, mazare, cartofi, ceapa, usturoi;
– ciuperci;
– galbenus de ou si lactate, in special de la pasarile si animalele crescute cu hrana bogata in iod.

Cantitatea zilnica de iod necesara organismului este de 100-200 micrograme.

Important: apa tratata cu clor este unul dintre factorii care duc la reducerea cantitatii de iod din organism.


Am slabit 17 kg in 3 luni de zile. Insa nu ma opresc aici! Urmareste ce pasi fac in continuare pentru a obtine un corp armonios, bine lucrat, asa cum imi doresc. Aboneaza-te la newsletter:

Adresa ta de mail aici:

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu mai jos

*Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii
Politica de confidentialitate
Urmareste pas cu pas transformarile lui Grasomega. Ce urmeaza sa faca?

Adresa ta de mail aici: