Reteta Rina zi de proteine – Chiftele de conopida cu broccoli si parmezan

chiftelute conopida si broccoli dieta rina

Daca urmezi dieta Rina si esti intr-un impas in stabilirea meniului zilnic sau pur si simplu te-ai plictisit de aceleasi retete si combinatii de alimente, iti propun sa-ti prepari niste chiftele din conopida, broccoli si parmezan pe care le poti consuma in zilele de Proteine ale acestei cure de slabire.


Reteta de mai jos este una usor de preparat si care nu-ti va rapi nici prea mult timp si nici cine stie ce efort. Iar gustul acestor minunate chiftele preparate la cuptor din doar cateva ingrediente iti va placea cu siguranta. Le poti consuma ca atare, simple sau insotite de o salata din legume proaspete, continand doua dintre legumele permise zilnic (conopida si broccoli) in dieta Rina si doua proteine (oua si parmezan).

Ingrediente necesare

– 1 kg conopida;
– 1 kg broccoli;
– 150 g parmezan;
– 2 oua;
– pesmet (optional);
– usturoi (optional);
– sare si piper dupa gust.


Mai poti citi si Slabesc cu dieta Rina – introducere in povestea mea

Cum prepari chiftelele din broccoli si conopida

Pentru inceput trebuie sa oparesti buchetelele de broccoli si conopida intr-o oala cu apa si sare pana cand acestea se vor inmuia. Apoi, le lasi la scurs intr-o sita si cand s-au mai racorit un pic le pui intr-un prosop de bucatarie curat, intr-o bucata de panza sau de tifon si le scurgi de excesul de apa. Legumele scurse de excesul de lichid se paseaza bine cu furculita si se amesteca cu parmezanul ras, cu cele doua linguri de pesmet (daca doresti) si cu cele doua oua. Potriveste amestecul de sare si piper dupa gust (poti adauga si unul, doi catei de usturoi zdrobit) si incepe sa modelezi chiftele pe care le asezi in tava cuptorului pe care ai asternut in prealabil o coala de hartie de copt.

Daca vrei, poti elimina etapa oparitului celor doua dintre legumele permise zilnic in dieta Rina, inlocuind-o cu introducerea acestora in cuptorul cu microunde, unde ar trebui sa petreaca aproxmativ 5 minute la puterea maxima a cuptorului. Dupa parcurgerea acestei etape buchetele de conopida si broccoli se vor fi inmuiat suficient, ramanand doar sa le pasezi in robotul sau tocatorul de bucatarie, unde le vei si putea amesteca cu celelalte ingrediente mentionate in reteta.

Din compozitia de mai sus, rezultata dintr-un kg de conopida si 1 kg de broccoli, poti prepara o intreaga tava de cuptor plina cu chiftele. Introdu tava in cuptorul preincalzit la 200 g Celsius si asteapta pana la rumenirea acestora. Asa cum iti sugeram mai sus, eu le servesc insotite de o salata de cruditati si uneori cu o friptura slaba la cuptor. Stiu ca regulile dietei Rina nu permit consumarea sau amestecare a doua sau mai multe tipuri de proteine in aceeasi zi sau la aceeasi masa, insa daca le consumi fara carne si doar cu salata sau legume proaspete aceste chiftele din broccoli si conopida nu te vor ingrasa, nefiind prajite, ci coapte in cuptor.

Citeste si:
Dieta Rina. Ziua 1 – Proteine
Dieta Rina pe zile in cazul meu. Ce mananc in fiecare zi


Am slabit 17 kg in 3 luni de zile. Insa nu ma opresc aici! Urmareste ce pasi fac in continuare pentru a obtine un corp armonios, bine lucrat, asa cum imi doresc. Aboneaza-te la newsletter:

Adresa ta de mail aici:

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu mai jos

*



Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii
Politica de confidentialitate
Urmareste pas cu pas transformarile lui Grasomega. Ce urmeaza sa faca?

Adresa ta de mail aici: