Pui cu paste – reteta traditionala mediteraneana

originara din Grecia

paste cu pui si rosii

Este o reteta veche, traditionala, originara din Grecia. In loc de paste poti folosi orez, daca iti este mai mult pe plac. Nu este complicat de pregatit, mancarurile simplu preparate fiind cele mai sanatoase.


Bineinteles ca fiind o reteta mediteraneana, nu-i lipsesc nici uleiul de masline, nici rosiile, nici condimentele.

Ingrediente:

– 1 pui de circa 1 kg;
– 500 grame paste, preferabil paste marunte;
– 1 ceasca de ulei de masline;
– 4-5 rosii mari bine coapte;
– 100 g parmezan;
– 1 ceapa;
– 3-4 catei mari de usturoi;
– scortisoara;
– sare, piper;
– busuioc.


Preparare:

Spalati puiul si portionati-l dupa cum va place. Incalziti uleiul de masline intr-o cratita si caliti usturoiul taiat feliute si ceapa tocata, dupa care adaugati bucatile de pui.
Cand puiul este gata rumenit adaugati rosiile curatate de pielite si taiate nu prea marunt, sare, piper si scortisoara. Adaugati apa cat sa acoperiti carnea.

Cand carnea este fiarta scoteti-o cu spumiera.
Completati cu apa in cratita in care a fiert puiul si cand clocoteste puneti pastele. Amestecati des sa nu se prinda. Cand sunt aproape fierte, adaugati in cratita carnea de pui si mai lasati putin sa fiarba impreuna.
La servire ornati cu cateva frunze de busuioc si cu parmezan ras pe deasupra.

Sursa foto: skinnytaste.com


Am slabit 17 kg in 3 luni de zile. Insa nu ma opresc aici! Urmareste ce pasi fac in continuare pentru a obtine un corp armonios, bine lucrat, asa cum imi doresc. Aboneaza-te la newsletter:

Adresa ta de mail aici:

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu mai jos

*



Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii
Politica de confidentialitate
Urmareste pas cu pas transformarile lui Grasomega. Ce urmeaza sa faca?

Adresa ta de mail aici: