Probioticele pot anihila efectele stresului asupra creierului

varza murata

Este un fapt dovedit, deja, ca bacteriile care formeaza flora intestinala, microbiomul intestinal, joaca un rol de prima importanta in sanatatea generala a organismului, in raspunsul sistemului nostru imunitar in fata agentilor patogeni, in functiile metabolismului etc.


Mai mult decat atat, exista dovezi stiintifice care atesta ca intre creier si bacteriile din intestine exista o stransa legatura. Lipsa unora dintre aceste bacterii are ca efect alterarea unor zone ale creierului, raspunzatoare de starile noastre de anxietate, depresie, stres, in general de starea noastra emotionala.

La randul lui, stresul influenteaza in mod negativ echilibrul florei intestinale si sanatatea intestinala la fel de mult ca si alimentele nesanatoase pe care le consumam.

Un grup de cercetatori de la Universitatea din Colorado, pornind de la aceasta legatura, a descoperit ca una dintre bacteriile intestinale, Mycobacterium vaccae, are proprietati antiinflamatorii, care ar putea minimaliza simptomele in fata unei situatii periculoase ce poate provoca neliniste, frica, depresie, stres.


Sperantele cercetatorilor merg mai departe in legatura cu influenta pozitiva pe care probioticele (vezi ce sunt probioticele) o au asupra creierului, fiind incredintati ca acestea pot avea un rol determinant in ameliorarea unor boli neuroinflamatorii grave, prin actiunea benefica pe care o au asupra hipocampului.

Sursa: www.medicalnewstoday.com


Am slabit 17 kg in 3 luni de zile. Insa nu ma opresc aici! Urmareste ce pasi fac in continuare pentru a obtine un corp armonios, bine lucrat, asa cum imi doresc. Aboneaza-te la newsletter:

Adresa ta de mail aici:

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu mai jos

*Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii
Politica de confidentialitate
Urmareste pas cu pas transformarile lui Grasomega. Ce urmeaza sa faca?

Adresa ta de mail aici: