Primele 20 sau ultimele 4? De care kilograme am scapat mai greu?

Cum slabesti ultimele kg si cum reusesti?

2 - patratele grasomega 11-noiembrie-2015

Am slabit 24 de kilograme, insa cel mai greu s-au lasat duse ultimele 4 sau 5.


Inainte de asta vreau sa spun ca nu sunt singurul care, in momentul in care tine o cura de slabire, se plange ca cel mai greu a scapat de ultimele kilograme, deci pare un fenomen destul de normal. De ce consider ca s-a intamplat acest lucru?

De ce am slabit mai greu ultimele kilograme – cauze posibile:

– S-a modificat metabolismul. Arderile au fost si sunt mai rapide, dupa ce luni de zile am lucrat la acest lucru si am explicat aici cum: Cum am slabit 17 kg in 3 luni de zile. Corect, insa in acelasi timp, ce s-a intamplat a fost o reactie de aparare a organismului, care incerca sa isi faca rezerve. Sa nu uitam ca la 97 de kg nu avea problema asta, insa cand procentul de grasime devenea din ce in ce mai mic, a aparut si reactia de aparare. Tinea cu dintii de ce a mai ramas, asa ca am slabit ceva mai greu. Si asta se intampla in orice cura.

– Nu am mai fost la fel de strict cu mine. Am tinut regulile de baza, insa s-a intamplat sa mai incalc cate o regula pe care o consideram mai putin importanta.


– Faza de platou. Sunt cunoscutele fazele de platou in care intra organismul in curele de slabire, cand se obisnuieste cu noul stil de viata (sau noua dieta). A trecut si organismul meu de soc deja, iar socul a fost bun in sensul ca am slabit foarte multe kilograme, insa ultimele nu se mai lasau duse pentru ca probabil intrasem intr-o astfel de faza.

– Cantarul nu a mai ajutat. Cand mai ai de dat jos unul, doua sau trei kilograme cantarul mai mult te incurca :). Spre exemplu, in zilele in care beam mai multa apa, imediat simteam asta cand ma urcam pe cantar. Am continuat cura si stilul de viata cu care deja ma obisnuisem (foarte buna e miscarea de dimineata, macar cateva minute – cardio in cazul meu) si uite asa am dat jos surplusul de grasime. Rabdare :).

In plus, cand mai aveam de slabit atat de putin era normal ca intr-o saptamana sa dau jos mult mai putin decat dadeam cand aveam peste 90 de kilograme. Atunci aveam de unde… :)

– Dupa cate un weekend, cum ti-am povestit (mers la o nunta sau la munte – mancare si bautura multa), simteam la cantar chiar si 1,5 kilograme in plus, pe langa ultimele care oricum ma stresau :).

– De cand am ajuns la 75-77 de kilograme am rarit cardio si am facut mult mai mult calisthenics si forta, pentru masa musculara. Asta a cerut calorii, deci mancare. Si cum nu am facut niciodata calcule stricte, adica nu mi-am numarat caloriile zilnice, probabil ca am mai depasit uneori masura.

– Imi place sa cred ca un alt motiv ar fi si faptul ca ultimele kilograme de grasime sunt inlocuite incet, incet cu masa musculara (care atarna si ea la cantar). Macar cateva sute de grame :)).

Ok, cam astea cred ca au fost motivele pentru care am slabit mai greu in ultima parte. Acum am 73.5 kg si ma simt ok. Ma mai urc pe cantar destul de des inca, probabil am ramas cu stresul kilogramelor de grasime, insa inteleg perfect cand in unele dimineti vad ca imi arata jumatate de kg sau chiar unul in plus.

Ce va mai fi? Trebuie sa inlocuiesc grasimea data jos cu masa musculara. Te voi tine la curent! Inscrie-ti mai jos adresa de mail pentru a primi constant informatiile de la grasomega.ro :).


Am slabit 17 kg in 3 luni de zile. Insa nu ma opresc aici! Urmareste ce pasi fac in continuare pentru a obtine un corp armonios, bine lucrat, asa cum imi doresc. Aboneaza-te la newsletter:

Adresa ta de mail aici:

2 Comentarii la Primele 20 sau ultimele 4? De care kilograme am scapat mai greu?

  1. Eu nu inteleg. Cate kilograme vrei sa mai slabesti? Mi se pare ca e foarte de ajuns

  2. Buna, Ana. Nu vreau sa mai slabesc, am scris la finalul articolului. Am dat jos si ultimele kg, deci e ok. Planurile sunt acum altele :)

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu mai jos

*Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii
Politica de confidentialitate
Urmareste pas cu pas transformarile lui Grasomega. Ce urmeaza sa faca?

Adresa ta de mail aici: