Pot folosi uleiul de masline la gatit? Isi pierde calitatile?

sfaturi alimentatie sport sanatate

Buna seara. Pot folosi uleiul de masline la gatit? Am auzit fel de fel de pareri. Eu stiu ca este un ulei foarte sanatos, dar ma intereseaza daca prin preparare termica nu isi pierde calitatile sau mai rau, nu devine toxic. Pana acum eu nu l-am folosit doar la salate. Am facut o data maioneza, dar nu ne-a placut.


Mi-ar placea sa stiu daca uleiul de masline e bun si la mancaruri, friptura, prajeli (fac mai rar, dar fac totusi). Multumesc!

Intrebare de la Gina, pe adresa redactiei: Pot folosi uleiul de masline la gatit? Isi pierde calitatile?


Am slabit 17 kg in 3 luni de zile. Insa nu ma opresc aici! Urmareste ce pasi fac in continuare pentru a obtine un corp armonios, bine lucrat, asa cum imi doresc. Aboneaza-te la newsletter:

Adresa ta de mail aici:

2 Comentarii la Pot folosi uleiul de masline la gatit? Isi pierde calitatile?

  1. Eu zic ca uleiul de masline este cea mai sanatoasa grasime care exista. s-au vehiculat unii in ceea ce priveste gatitul cu ulei de masline, cum ca nu ar fi bun. Este de fapt, dupa parerea mea, si a multor specialisti, una dintre cele mai bune alegeri. Este un ulei special care la temperaturi inalte de pana la 180 de grade nu isi pierde calitatile si nicidecum nu devine toxic, asa cum se poate intampla cu uleiul de canola.
    Grasimile mononesaturate din uleiul de masline nu isi pierd stabilitatea la incalzire, iar uleiul de masline contine peste 70% grasimi mononesaturate. Are si vitamina E care il protejeaza la temperatura ridicata si la oxidare. Este mult mai bun decat uleiul de floarea soarelui, care dezvolta prin incalzire compusi toxici.
    Numai ca trebuie sa alegi ulei care nu este contrafacut si de preferat ulei extra virgin.

  2. carmen // September 2, 2018 // Reply

    Eu am facut si maioneza cu ulei de masline si noua ne-a placut. Dar nu am folosit numai ulei de masline, ci si ulei de floarea soarelui; ulei de masline mai putin de jumatate din cantitatea de ulei de floarea soarelui. Am inceput asa, dar ma gandesc sa maresc treptat procentul de ulei de masline. Oricum nu fac maioneza prea des, si niciodata nu am cumparat din magazin gata preparata. De obicei pun si una-doua linguri de iaurt grecesc la final, devine mai usoara.
    Cred ca mai conteaza si gustul uleiului, cateodata mi se pare ca are un gust amarui, fara sa fie expirat, asa cred ca e reteta de fabricare.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu mai jos

*



Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii
Politica de confidentialitate
Urmareste pas cu pas transformarile lui Grasomega. Ce urmeaza sa faca?

Adresa ta de mail aici: