Postul intermitent, eficient impotriva imbatranirii si prelungeste durata vietii

ceapa uscata galbena

Postul intermitent se pare ca are beneficii mai mari decat scaderea in greutate si accelerarea metabolismului.

O echipa de cercetatori condusa de Doctorul Takayuki Teruya a declarat pentru revista Scientific Reports, in urma unor studii recente, ca postul intermitent are efect de intinerire si ca poate prelungi durata de viata.

Perioadele de pauza alimentara provoaca in organism un lant de modificari metabolice, modificari ce pornesc din mitocondrii, structuri care exista in toate celulele corpului si care sunt numite si uzinele energetice ale celulei. Modificarile respective au ca efect un nivel mai ridicat de sinteza a proteinelor.

In paralel, postul intermitent creste nivelurile de purina si pirimidina, ceea ce stimuleaza si cresteri de nivel ale unor antioxidanti; antioxidantii fiind cei care asigura supravietuirea prin faptul ca ajuta organismul sa faca fata radicalilor liberi.

Studiile au identificat, de asemenea, un numar de 44 de metaboliti care au crescut in timpul postului si care au roluri foarte importante in mentinerea masei musculare si in activitatea antioxidanta, de incetinire a imbatranirii organismului.

Desi studiile au fost facute, deocamdata, in cea mai mare parte pe animale, cercetatorii sunt convinsi ca in curand vor putea aduce dovezi mai solide in legatura cu aceste beneficii ale postului intermitent.

Sursa: www.medicalnewstoday.com

Am slabit 17 kg in 3 luni de zile. Insa nu ma opresc aici! Urmareste ce pasi fac in continuare pentru a obtine un corp armonios, bine lucrat, asa cum imi doresc. Aboneaza-te la newsletter:

Adresa ta de mail aici:

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu mai jos

*Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii
Politica de confidentialitate