Pareri despre Cheat day (ziua trisarii)

cand trisezi dieta intr-o zi

pizza cu de toate

O moda noua in randul celor care tin diete de slabire este Cheat day, ziua trisarii, una pe saptamana, ziua cand iti este permis sa mananci orice vrei, cu alte cuvinte sa mananci ca inainte, adica sa mananci si alimentele care te-au ingrasat. Aceasta metoda a impartit nutritionistii in doua tabere: unii o considera buna, altii, nu.


Care ar fi avantajele:

– Pe parcursul unei diete restrictive caloric si din punct de vedere al varietatii, organismul isi ia masuri de protectie si la un moment dat nu mai arde calorii, nu mai slabesti, tot ce consumi este pastrat in depozite. Cheat day este socul pe care il primeste creierul pentru a scoate procesele metabolice din letargie si vine cu promisiunea ca in saptamana urmatoare vei incepe din nou sa pierzi kilograme.

– Ar mai fi si un avantaj legat de psihicul persoanei care urmeaza dieta de slabire. Cheat day ar fi motivatia care te face sa mergi mai departe, sa suporti mai usor restrictiile dietei pe termen mai lung si intr-un fel, un premiu pe care il consideri binemeritat pentru eforturile facute.


Care ar fi dezavantajele:

– E pacat de kilogramele pierdute si de efortul depus timp de sase zile; cheat day iti adauga destul de mult la greutate. Vei manca mai mult decat trebuie, doar ai voie sa trisezi, la gandul ca urmeaza o noua saptamana de restrictii.

– Nu este vorba numai de cantitate, ci si de calitatea produselor pe care erai obisnuit sa le consumi inainte de dieta si pe care le-ai visat toata saptamana: produse junk food, dulciuri, produse de patiserie etc, la care nu ai acces in timpul dietei.

– Din cauza schimbarii bruste a calitatii si cantitatii de mancare consumata pot urma dupa ziua trisarii doua trei-zile de disconfort – oboseala, indigestie, senzatia de greutate, de prea plin, lipsa de energie etc.

– Privita prin prisma psihicului, aceasta zi poate deveni cu timpul, pentru unele persoane, o obsesie, singura bucurie a vietii.

Un mod sanatos de dieta intermitenta a fost studiat de cercetatoarea australiana Nuala Byrne. Studiul nu poate fi deocamdata concludent, deoarece s-a facut pe putine persoane si pe o scurta durata de timp (30 de saptamani). Dieta intermitenta consta in doua saptamani de restrictii intercalate cu doua saptamani de pauza. Dar pauza presupunea tot o dieta, personalizata si pregatita de un nutritionist pentru fiecare persoana in parte. Studiile ei au pornit de la faptul ca aceste pauze pot indeparta termogeneza adaptiva, mai exact intrarea organismului si proceselor metabolice in starea de criza, cand arderea caloriilor se opreste sau se face mult mai lent.


Am slabit 17 kg in 3 luni de zile. Insa nu ma opresc aici! Urmareste ce pasi fac in continuare pentru a obtine un corp armonios, bine lucrat, asa cum imi doresc. Aboneaza-te la newsletter:

Adresa ta de mail aici:

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu mai jos

*Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii
Politica de confidentialitate
Urmareste pas cu pas transformarile lui Grasomega. Ce urmeaza sa faca?

Adresa ta de mail aici: