Muschiulet de porc la cuptor cu halloumi

reteta din dieta mediteraneana

ceafa de porc castraveti si ardei umpluti cu varza

Halloumi este un gen de branza traditionala in Grecia si alte tari mediteraneene, cu origini vechi in Cipru si care se producea initial din lapte de oaie si capra nepasteurizat.
In Grecia se consuma indeosebi preparata la gratar si asezonata cu ierburi aromatice. Nu conteaza felurile de bucate de pe masa, branza halloumi isi are mai mereu locul ei de cinste.


Se foloseste si in diverse combinatii, cum este aceasta friptura aromata de porc la cuptor, pe care v-o recomand.

Ingrediente:

– 1,5-2 kg muschi file de porc proaspat;
– 400 g branza halloumi;
– cateva felii de bacon;
– 2 morcovi;
– 1 kg de cartofi marunti;
– cativa catei de usturoi;
– 3-4 linguri de ulei de masline;
– 100 mil vin alb;
– sare, piper, cimbru cat va place.


Preparare:

Se taie branza halloumi in felii de 1,5-2 cm. Se spala muschiul de porc, se sareaza, i se adauga cimbru si se cresteaza carnea de atatea ori cate bucati de halloumi ai obtinut si adanci incat sa intre branza. Langa branza se pune si cate o felie de bacon si un catel de usturoi.

Se prajeste in putin ulei incins cateva minute pe o parte si pe alta, se adauga vinul, restul de ulei de masline si o jumatate de cana de apa. Se acopera cu capac sau cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru o ora si jumatate la 180 de grade. In acest timp curatati morcovii, spalati bine cartofii.

Scoateti tava din cuptor, adaugati cartofii intregi si morcovii taiati in bucati de 4-5 cm. Presarati piper si cimbru si mai dati la cuptor tava acoperita circa o ora, dupa care scoateti capacul si lasati sa se rumeneasca. In timp ce preparati salata, numai bine friptura se mai racoreste.


Am slabit 17 kg in 3 luni de zile. Insa nu ma opresc aici! Urmareste ce pasi fac in continuare pentru a obtine un corp armonios, bine lucrat, asa cum imi doresc. Aboneaza-te la newsletter:

Adresa ta de mail aici:

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu mai jos

*



Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii
Politica de confidentialitate
Urmareste pas cu pas transformarile lui Grasomega. Ce urmeaza sa faca?

Adresa ta de mail aici: