Mic dejun cu miere si catina la care nu renunt

vitaminele de dimineata

catina pastrata in miere

Eu nu pot sari peste micul dejun. Pot spune ca am ritualul meu: pun cafeaua la facut, beau paharul cu apa cu lamaie si pana se mai raceste cafeaua imi prepar micul dejun.


In ce consta: iaurt cu miere si cu catina, la care adaug, cand si dupa cum am pofta – nuci, migdale sau cereale. Pentru mine este cel mai bun mic dejun, simplu de preparat, gustos si sanatos. Rareori mananc altceva dimineata. Daca imi lipseste catina gasesc alte fructe cu care o pot inlocui: capsuni, piersici, caise, prune, banane, in functie de sezon.

Acest mic dejun imi da o senzatie de bine pentru toata ziua. Toate ingredientele sunt importante pentru forma buna si sanatatea organismului.

Iaurtul:


– contine probiotice, mentine sanatatea florei intestinale si a colonului prin reglarea tranzitului;
– este sursa bogata de calciu;
– asigura mentinerea greutatii corporale si chiar scaderea in greutate;
– asigura absorbtia vitaminei B12, cu rol important in metabolizarea grasimilor si a fierului, cat si in sanatatea sistemului nervos.

Mierea:

Despre beneficiile mierii s-au spus si s-au adeverit multe in miile de ani de cand e folosita in diverse tratamente.
Nucile, migdalele si fructele, la randul lor, nu trebuie sa lipseasca din meniul zilnic; pentru aportul de acizi grasi omega 3, proteine, minerale, vitamine si fibre.

Catina:

Da, la beneficiile pe care le aduce catina sanatatii vroiam sa ajung. Poate nu stiati ca:

– fructele de catina sunt de 10 ori mai bogate in vitamina C decat citricele;
– contin, pe langa vitamina C, vitaminele E, K, B-uri;
– contin un ulei extrem de benefic pentru mentinerea tineretii pielii;
– contin antioxidanti, flavonoide, taninuri, fitosteroli, carotenoizi, enzime;
– intaresc sistemul imunitar, sunt antiinflamatoare, energizante, detoxifiante;
– dau rezultate in tratamentul bolilor de ficat, bolilor respiratorii, aterosclerozei, ulcerului.

Cum pastrez catina:

Imi fac rezerve de fructe de catina in congelator: spal boabele de catina si le portionez in pungute pe care le decongelez cand doresc.

Cum imi fac stocul de catina cu miere:

Folosesc borcane de 800 de grame: umplu jumatate din borcan cu boabe de catina peste care torn miere pana la umplere. Le pun in frigider si in fiecare dimineata, amestec in ele, pentru a uniformiza continutul. Daca este nevoie mai adaug miere. Dupa 6-7 zile mierea va fi subtiata de sucul catinei si amestecul devine numai bun de consumat. Le pastrez in continuare in frigider, nu rezista la caldura, dau in fierbere.

La un mic dejun pun in bolul cu iaurt 1-2 linguri, uneori chiar 3 linguri din acest preparat medicament: miere cu catina.


Am slabit 17 kg in 3 luni de zile. Insa nu ma opresc aici! Urmareste ce pasi fac in continuare pentru a obtine un corp armonios, bine lucrat, asa cum imi doresc. Aboneaza-te la newsletter:

Adresa ta de mail aici:

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu mai jos

*



Urmareste pas cu pas transformarile lui Grasomega. Ce urmeaza sa faca?

Adresa ta de mail aici: