Limba de mare sau Glossa un peste delicios

Limba de mare trasa la tigaie

limba de mare la tigaie sos de unt si lamai

Limba de mare sau Glossa, cum i se spune in Grecia, este un peste plat sau turtit, cu o carne alba si slaba, ce se prepara prin prajire, desi nu este mai putin savuros nici atunci cand este fiert sau fript pe gratar.


Zilele trecute am avut ocazia sa cumpar cateva bucati de limba de mare pe care le-am preparat dupa o reteta traditionala greceasca, adica i-am prajit in unt. Pentru ca pestii pe care i-am gasit erau destul de mici (intre 10 si 20 cm fiecare), n-am avut prea mult de furca cu eviscerarea/curatarea lor.

Insa i-am spalat bine si le-am indepartat pielea, desi nu era neaparata nevoie, aceasta fiind foarte fina comparativ cu cea a exemplarelor mai mari a caror piele este groasa si acoperita cu solzi.

La prepararea pestilor coform retetei am folosit limbile de mare, putin unt, sare, faina si lamaie. Am trecut, asadar, pestii spalati si curatati printr-un strat fin de faina si i-am prajit in tigaia cu putin unt incins. I-am tinut aproximativ cate 1,5 minute pe fiecare parte, pana au capatat o crusta rumena, apoi i-am scos pe o farfurie, iar in untul ramas in tigaie am perpelit cateva felii de lamaie.


Am turnat sosul obtinut pe glossele prajite si am mancat totul cu o salata de cruditati asezonata cu suc de lamaie si ulei de masline.

Gustul acestui peste nu poate fi comparat cu nici un altul gustat de mine pana acum. Pot spune insa ca este un peste delicat, dulce si cu un gust fin, care nu-ti lasa aroma si izul specific fructelor de mare. E drept ca ar fi fost mai sanatos daca l-as fi preparat la gratar si l-as fi stropit cu putina zeama de lamaie, dar te asigur ca merita sa incerci macar o data aceasta reteta.

In Romania poti gasi Limba de mare la vanzare in magazinele Metro sau in magazinul See Way, unde este comercializat sub denumirea Dover Sole.

Data viitoare, cand voi mai cumpara Glosse, promit sa le fac la gratar si sa va povestesc in ce varianta sunt mai gustoase.


Am slabit 17 kg in 3 luni de zile. Insa nu ma opresc aici! Urmareste ce pasi fac in continuare pentru a obtine un corp armonios, bine lucrat, asa cum imi doresc. Aboneaza-te la newsletter:

Adresa ta de mail aici:

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu mai jos

*



Urmareste pas cu pas transformarile lui Grasomega. Ce urmeaza sa faca?

Adresa ta de mail aici: