La numai trei ore dupa masa grasimea se depoziteaza pe abdomen

grasimea abdominala

porc de tara proaspat

V-am spus ca nu trebuie sa va faceti siesta dupa o masa mai putin sau mai mult copioasa, pe canapea, ca este mult mai bine sa faceti o plimbare! Acum va spun si motivul.

Grasimile asimilate in timpul mesei nu au nevoie decat de circa trei ore pentru a se depozita pe abdomen, aici formandu-se un fel de depozit de tranzitie. Daca aceste grasimi nu sunt arse prin miscare, in scurta vreme, iau drumul altor tesuturi: solduri, picioare, fese.

La o cantitate de 30-50 grame de grasimi consumate in timpul mesei (din carne rosie, uleiuri vegetale, smantana, unt, margarine etc) stratul adipos abdominal se imbogateste cu circa o lingura de grasime.

Grasimea abdominala este prima care se arde in urma unei diete de slabire, a unui consum de calorii controlat si a practicarii sportului.

Ajunsa in celelalte tesuturi arderea devine mai lenta; aici grasimile sunt mai rezistente, in concluzie si procesul de slabire devine mai greu.

Cu fiecare an cu care inaintam in varsta procesul de metabolizare se incetineste, fenomenul fiind absolut normal, dar in parte controlabil prin sport si prin dieta.

Daca dieta conteaza in pastrarea greutatii normale in proportie de 70-75%, sportul practicat frecvent, nu numai ca vine cu o contributie importanta in procesul de slabire, dar iti tonifica musculatura, iar aceasta, la randul ei contribuie semnificativ la arderile caloriilor, continuand aceste arderi si dupa ce intri in starea de repaus.

Am slabit 17 kg in 3 luni de zile. Insa nu ma opresc aici! Urmareste ce pasi fac in continuare pentru a obtine un corp armonios, bine lucrat, asa cum imi doresc. Aboneaza-te la newsletter:

Adresa ta de mail aici:

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu mai jos

*Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii
Politica de confidentialitate