Informatii surprinzatoare despre organismul tau

Detalii interesante. Stiai ca:

grasomega pe plaja ianuarie 2017

– In organismnul nostru traiesc mii de miliarde de microbi (numiti intr-un cuvant microbiom), care cantaresc circa 2 kg. Majoritatea dintre ei se afla in intestine, iar eliminarea lor in totalitate poate duce la obezitate sau la imbolnavirea colonului, spun oamenii de stiinta.

– Aparatul digestiv al unui om normal, munceste pentru digerarea a circa 50.000 de kilograme de alimente; evident, asta se intampla in statele dezvoltate, nu in cele in care exista, din pacate, subnutritie. Iata de ce trebuie sa avem grija de sanatatea lui.

– Cantitatea de saliva secretata zilnic de catre glandele salivare este de circa 1 litru. Ea este necesara in formarea bolului alimentar prin mestecare; oamenii de stiinta recomanda mestecarea de 30-40 de ori pentru formarea unui bol alimentar, astfel vom ajuta digestia si sanatatea aparatului digestiv.

– Daca celulele care constituie mucoasa stomacului nu s-ar regenera la 3-4 zile ar fi distruse de acizii prezenti in stomac, atat de puternici incat pot coroda otelul.

– O persoana adulta poate acumula in stomac un volum de 1,5 litri de hrana, ceea ce nu va sfatuiesc sa faceti prea des.

– Daca hidratarea organismului scade sub normal cu 1 procent apare senzatia de sete; la scaderea hidratarii cu 10 procente organismul nu va mai putea functiona.

– Lizozimele, proteine antiseptice din lacrimi, au proprietatea de a nu permite si de a distruge microbii care incearca sa patrunda si sa ne infecteze ochii. Oamenii de stiinta isi pun mari sperante in studiul amanuntit si prelevarea acestor proteine, ca fiind capabile in viitor sa ne salveze de boli grave printre care si cancerul.

– Muschii ochiului sunt cei mai rapizi si fac zilnic un efort echivalent cu efortul muschilor picioarelor pentru parcurgerea a 80 de kilometri, adica se misca de aproximativ 100.000 de ori.

– Obezitatea este contagioasa, conform unor studii ale unor oameni de stiinta, care considera ca multe persoane care au prieteni obezi sau membri obezi in familie sunt predispuse la ingrasare. Totul provine de la creier, care trimite semnale de foame celui care vede pe cineva mancand in fata lui. Copiii, se stie, se indeamna la mancare, dar se pare ca problema este aceeasi si la adulti.

– Riscul de inflamatie in organism creste considerabil in cazul in care organismul este sufocat de celulele grase, iar cronicizarea inflamatiei duce la boli grave: cancer, boli cardiovasculare, diabet, depresie, boli ale rinichilor etc.

– La atingerea unui obiect semnalul strabate corpul prin circuitul nervos cu 200 km pe ora.

– Creierul nostru contine in jur de doua sute de miliarde de neuroni conectati unul de altul prin sinapse; este atat de complex incat conexiunile lui depasesc toate calculatoarele din lume. Dar creierul uman este inca o enigma pentru oamenii de stiinta; cercetarile si descoperirile continua!

– Vasele de sange din organism au o lungime de aproape patru ori mai mare decat lungimea Ecuatorului.

– Trei sute de muschi contribuie la pozitia de echilibru a omului si doua sute de muschi il ajuta sa faca un pas.

– Un zambet te costa mai putin decat o incruntare; lucreaza pentru a-ti lumina fata numai 17 muschi fata de 43 pentru a ti-o intuneca. Zambeste mai des si alunga stresul tau si al celor din jur.

Am slabit 17 kg in 3 luni de zile. Insa nu ma opresc aici! Urmareste ce pasi fac in continuare pentru a obtine un corp armonios, bine lucrat, asa cum imi doresc. Aboneaza-te la newsletter:

Adresa ta de mail aici:

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu mai jos

*Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii
Politica de confidentialitate