Indulcitorii hipocalorici pot provoca sindromul metabolic

excesul de sucraloza

cheesecake branza vaci oua zahar

Sindromul metabolic (sindromul rezistentei la insulina) este termenul care inglobeaza mai multe afectiuni – tensiune arteriala marita, nivel ridicat de glicemie in sange, nivel ridicat de colesterol, grasime abdominala, obezitate si care mareste considerabil riscul de boli cardiovasculare si diabet. Inflamatia cronica si rezistenta la insulina sunt printre cauzele importante ale aparitiei sindromului metabolic.


O echipa de cercetatori de la Universitatea G. Washington a examinat efectul sucralozei – indulcitor hipocaloric, asupra celulelor stem din tesutul de grasime existent in organism. S-au studiat probe de grasime luate de la persoane cu greutate corporala normala si in paralel, de la persoane supraponderale sau obeze. La persoanele cu surplus de greutate, constand in special din grasime, s-a observat o amplificare a activitatii genelor in ceea ce priveste cresterea volumului de grasime si agravarea inflamatiei.

S-a ajuns la concluzia ca activitatea acestor gene, a fost datorata existentei excesului de sucraloza din organism, acesta fiind si un mediu propice care creeaza conditiile favorabile declansarii simptomelor sindromului metabolic. Ca urmare, consumul de indulcitori hipocalorici in doze mari, in ideea ca acestia nu ingrasa, nu este deloc sanatos, ducand la o acumulare suplimentara de grasimi in interiorul celulelor, datorata cresterii activitatii genelor transportatoare de glucoza.

Pericolul este mai mare in cazul persoanelor supraponderale si obeze, care au deja cantitatea de glucoza din sange la un nivel ridicat, ceea ce mareste rezistenta la insulina.


Sursa: medicalnewstoday.com


Am slabit 17 kg in 3 luni de zile. Insa nu ma opresc aici! Urmareste ce pasi fac in continuare pentru a obtine un corp armonios, bine lucrat, asa cum imi doresc. Aboneaza-te la newsletter:

Adresa ta de mail aici:

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu mai jos

*Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii
Politica de confidentialitate
Urmareste pas cu pas transformarile lui Grasomega. Ce urmeaza sa faca?

Adresa ta de mail aici: