In cat timp se digera mancarea? Tabel cu lista de alimente principale

tabel perioada digestie alimente

Orice medic nutritionist iti poate confirma ca alimentatia corecta si un program regulat de masa sunt singura cale de a slabi. Cunoasterea timpului necesar pentru digestia fiecarui aliment iti va permite sa stabilesti mai usor intervalele de timp dintre mese, ajutandu-te sa slabesti frumos si sanatos.


Ingerarea unei noi portii de mancare inainte de digestia completa a alimentelor consumate la masa anterioara va duce la incetinirea digestiei si la ingrasare. Nu in zadar curele si dietele de slabire recomanda respectarea unui numar de ore intre mesele principale ale fiecarei zile. Fiecare produs (lichid sau solid) are nevoie de un numar de minute sau ore pentru a fi digerat complet si abia dupa incheierea acestui interval pot fi consumate alte alimente fara a supune organismul la stres si eforturi inutile.

Un tabel pe care e bine sa-l ai la indemana

Cei care au aflat toate aceste lucruri si le-au adoptat ca parte a unui stil de viata sanatos nu mai au nevoie sa consulte tabelul de mai jos. Daca insa te afli in primele etape de schimbare radicala a alimentatiei si ai permanenta nevoie de ajutor, iti recomand sa salvezi si sa printezi acest tabel. In el vei gasi o lista de alimente principale si durata de digestie a fiecaruia dintre ele. Eu consider aceste informatii utile chiar si pentru cei care nu doresc sa slabeasca, ci vor doar sa se alimenteze mai sanatos.


Dupa ce vei consulta lista vei constata cat de greu se digera produsele din carne, de pilda, informatie ce ar trebui sa te convinga sa eviti sa consumi alimente din aceasta categorie seara. In general, se recomanda sa nu mananci in ultimele 3-4 ore inainte de somn, iar daca vrei sa slabesti e bine sa extinzi durata dintre cina si ora de culcare pana la 5 sau chiar 6 ore.

De asemenea, e important sa nu amesteci anumite grupe de alimente si sa adopti un regim alimentar disociat. Acest lucru se va oglindi in mod pozitiv asupra digestiei si asupra intregului tau organism. O dieta disociata grozava, pe care am urmat-o cu usurinta, este Rina, despre care poti afla mai multe de aici: dieta Rina. Vei gasi acolo informatii detaliate despre disocierea alimentelor, si despre combinarea lor.

tabel perioada digestie alimente


Am slabit 17 kg in 3 luni de zile. Insa nu ma opresc aici! Urmareste ce pasi fac in continuare pentru a obtine un corp armonios, bine lucrat, asa cum imi doresc. Aboneaza-te la newsletter:

Adresa ta de mail aici:

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu mai jos

*Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii
Politica de confidentialitate
Urmareste pas cu pas transformarile lui Grasomega. Ce urmeaza sa faca?

Adresa ta de mail aici: