Hormonii care ne impiedica sa slabim chiar daca tinem diete

De ce nu reusim sa dam kilogramele jos

1-grasomega-iunie 2017

Gandind matematic, pare a fi foarte simplu: diferenta dintre caloriile ingerate si caloriile arse, care ramane neconsumata prin miscare sau prin metabolismul bazal, se depune in straturi de grasime si ne incarca masa corporala cu niste kilograme in plus, adica nu numai ca nu slabim, ci ne si ingrasam.


Atunci ce ne impiedica pe unii dintre noi, care scadem drastic numarul de calorii consumate zilnic, ne infometam, dar nu reusim sa dam jos nici macar 1 kilogram?

Poate lipsa de perseverenta, de rabdare; dupa o acumulare treptata in timp si in special dupa varsta de 30 de ani, cand metabolismul incepe sa-si incetineasca ritmul, este foarte greu sa scapam de kilogramele depuse.

Dar pot fi si cauze care nu tin de vointa; una dintre ele fiind dereglarea hormonala, care ne invarte intr-un cerc vicios: ne ingrasam in urma dezechilibrelor hormonale sau ni se adancesc aceste dezechilibre din cauza surplusului de grasime. Se deregleaza activitatea hormonala in urma unui mod de viata nu tocmai sanatos sau nu putem avea un mod de viata sanatos din cauza dereglarilor hormonale. Greu de spus. Un lucru sigur este ca dereglarile hormonale sunt in multe cazuri cauza cresterii in greutate.


Cauzele dereglarilor hormonale pot fi:

– Afectiuni ale glandelor endocrine, glandele care secreta hormonii: tiroida, pancreasul, hipofiza, hipotalamusul, suprarenalele, ovarele etc.

– Alimentele modificate genetic, cu continut de pesticide, ierbicide si alti aditivi care de care mai nocivi.

– Stresul.

– Odihna insuficienta.

– Conditiile de mediu (nivelul de poluare).

– Lipsa de miscare.

Hormonii implicati in procesul de slabire – ingrasare sunt:

– Insulina;

– Leptina;

– Grelina;

– Cortizolul;

– Hormonii tiroidieni;

– Estrogenul;

– Progesteronul;

– Testosteronul.

Vom discuta pe larg despre fiecare dintre ei in zilele urmatoare.


Am slabit 17 kg in 3 luni de zile. Insa nu ma opresc aici! Urmareste ce pasi fac in continuare pentru a obtine un corp armonios, bine lucrat, asa cum imi doresc. Aboneaza-te la newsletter:

Adresa ta de mail aici:

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu mai jos

*Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii
Politica de confidentialitate
Urmareste pas cu pas transformarile lui Grasomega. Ce urmeaza sa faca?

Adresa ta de mail aici: