Grasimile saturate si zaharul pot provoca depresie

si in plus, ingrasa

crema de zahar ars

Grasimile saturate se fac vinovate de cresterea in greutate, de cresterea colesterolului rau si de risc marit de boli cardiovasculare.


La randul lui, zaharul, mareste rezistenta organismului la insulina, creste nivelul de trigliceride, creste nivelul tensiunii, creste riscul de sindrom metabolic si alimenteaza celulele canceroase.
Ambele provoaca obezitate si imbatranire prematura.

Cand grasimile saturate isi dau mana cu zaharul, adica atunci cand dieta ta le contine din belsug pe amandoua, la toate astea se pot adauga si starile de anxietate si de depresie. La polul opus se afla dieta mediteraneana, axata pe grasimi mono si polinesaturate (peste, ulei de masline) si pe legume si fructe.

Atat grasimile saturate cat si zaharul provoaca inflamatie in zona creierului numita nucleul accumbens, inflamatie care dezvolta starile de anxietate si depresie. Poate fi si o explicatie posibila a comportamentului compulsiv, a mancatului compulsiv. Este cercul vicios din care greu poti iesi: recurgi la mancare pentru a-ti depasi emotiile negative, ca urmare sentimentul vinovatiei creste, iar starea psihica se degradeaza din ce in ce mai mult.Am slabit 17 kg in 3 luni de zile. Insa nu ma opresc aici! Urmareste ce pasi fac in continuare pentru a obtine un corp armonios, bine lucrat, asa cum imi doresc. Aboneaza-te la newsletter:

Adresa ta de mail aici:

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu mai jos

*Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii
Politica de confidentialitate
Urmareste pas cu pas transformarile lui Grasomega. Ce urmeaza sa faca?

Adresa ta de mail aici: