Grasimea abdominala viscerala – pericol pentru sanatate

grasimea de pe abdomen este de doua tipuri

salata caprese cu ulei de masline

Va spuneam ca grasimea abdominala este de doua feluri: subcutanata, cea care se afla imediat sub piele si viscerala, care sufoca organele interne. Grasimea viscerala poate fi prezenta si la persoanele cu o greutate corporala normala, nu numai la persoanele obeze.

Un reper care ne poate face sa banuim prezenta ei si care trebuie sa ne puna pe ganduri este grosimea taliei: cu cat talia depaseste 80 cm la femei si 95 cm la barbati, cu atat mai mare este pericolul pentru sanatate generat de aceasta grasime.

Cele mai grave consecinte pe care le are grasimea abdominala viscerala sunt bolile cardiovasculare, diabetul, afectiunile ficatului si ale creierului.

– Inflamatia si bolile cardiovasculare

Acest tip de grasime creeaza in organism un mediu propice dezvoltarii inflamatiei, proces cu urmari nefaste atat pentru inima cat si pentru alte organe. Cronicizarea inflamatiei are ca rezultat functionarea precara a unui organ si chiar stoparea din activitate, in final. Cresterea nivelului de proteina C-reactiva in sange marcheaza existenta inflamatiei si este asociata foarte des cu existenta grasimii viscerale si cu bolile cardiovasculare, chiar si in cazul unui nivel normal de colesterol.

Nivelul tensiunii arteriale, cat si nivelul trigliceridelor din sange sunt serios dereglate de stratul de grasime viscerala, ceea ce atrage riscul marit de un eventual atac vascular cerebral sau de angina pectorala.

– Secretia de insulina si diabetul

Nivelul glicemiei este controlat si reglat de insulina secretata de pancreas. Cu cat nivelul glicemiei este mai mare, cazul persoanelor obeze sau supraponderale, cu atat pancreasul este nevoit sa secrete mai multa insulina. In timp pancreasul oboseste, nu mai poate face fata si astfel se instaleaza diabetul.

– Afectiunile ficatului

Grasimea viscerala este un depozit de toxine. Permanent secreta compusi inflamatori care pun ficatul, organul responsabil de detoxifierea organismului, la grea incercare. Filtrarea toxinelor eliberate de acest gen de grasime abdominala sunt o sarcina in plus pentru ficat, care oricum are rolul de a filtra deseurile ramase in urma procesarii alimentelor, ceea ce poate conduce la grave afectiuni hepatice – steatoza non alcoolica (ficat gras), care se poate agrava in prezenta inflamatiei in ciroza sau cancer.

– Afectiunile creierului

Obezitatea imbatraneste creierul inainte de vreme si ii degradeaza functiile. Creierul nu poate ramane neafectat de grasime atat timp cat factorii de risc in cazul bolii Alzheimer, de exemplu, sunt obezitatea si afectiunile cauzate de acumularea grasimii: hipertensiunea arteriala, afectiunile vasculare, diabetul etc.

Am slabit 17 kg in 3 luni de zile. Insa nu ma opresc aici! Urmareste ce pasi fac in continuare pentru a obtine un corp armonios, bine lucrat, asa cum imi doresc. Aboneaza-te la newsletter:

Adresa ta de mail aici:

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu mai jos

*Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii
Politica de confidentialitate
Urmareste pas cu pas transformarile lui Grasomega. Ce urmeaza sa faca?

Adresa ta de mail aici: