Glifosatul, erbicidul care iti afecteaza ADN-ul

paine si paste

paine de secara

Glifosatul este un erbicid folosit frecvent in Romania, dar si in alte tari europene sau de pe alte continente, pe care il asimilam cu totii in organism prin alimentele care contin grau si derivate din grau – paine, paste si tot ce contine aluat din faina de grau.


In urma cu putin timp, un studiu al Institutului de Tehnologie din Massachusetts a prezentat consecintele foarte grave ale folosirii glifosatului pentru sanatatea umana, sanatatea animalelor, cat si pentru mediul inconjurator.
Cercetatorii au ajuns la concluzia ca glifosatul, prin faptul ca modifica ADN-ul, poate cauza cancer, diabet, obezitate, Alzheimer, Parkinson, astm, scleroza amiotrofica laterala si alte boli foarte grave.

Cum actioneaza glifosatul in corpul uman

Glifosatul, ajuns in corpul nostru se comporta asemenea glicinei. Glicina este un aminoacid neesential, dar foarte important pentru sanatatea aparatului digestiv, a bilei, in dezvoltarea tesuturilor, inclusiv a musculaturii scheletice si care participa si ajuta la digerarea grasimilor.
Daca glifosatul intra in formarea proteinelor in locul glicinei, le deterioreaza, iar activitatea celulelor nu mai poate fi controlata, astfel apare modificarea ADN-ului si bolile grave amintite mai sus.


Ca raspuns, EPA (Environmental Protection Agency) din SUA, considera ca informatiile continute in studiul respectiv, nu sunt suficiente pentru a stopa folosirea acestui erbicid.
In plan paralel GranoSalus – asociatie a producatorilor de grau din sudul Italiei a inceput o analiza sistematica a pastelor produse de firme renumite pentru a dezvalui consumatorilor procentul ridicat si consecintele negative ale glifosatului pentru sanatate.


Am slabit 17 kg in 3 luni de zile. Insa nu ma opresc aici! Urmareste ce pasi fac in continuare pentru a obtine un corp armonios, bine lucrat, asa cum imi doresc. Aboneaza-te la newsletter:

Adresa ta de mail aici:

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu mai jos

*Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii
Politica de confidentialitate
Urmareste pas cu pas transformarile lui Grasomega. Ce urmeaza sa faca?

Adresa ta de mail aici: