Ghimbirul – medicament natural fara reactii adverse

proprietati si vitamine ghimbir

ghimbir

Ghimbirul este folosit in tratarea multor afectiuni din cele mai vechi timpuri. Contine vitaminele C, D, E, vitamine din complexul B, minerale: magneziu, potasiu, zinc, calciu, siliciu, fosfor, uleiuri esentiale; astfel ca poate fi considerat un adevarat medicament natural.


Interesati de valoarea ghimbirului cercetatorii in domeniu au facut numeroase studii si au dovedit calitatile acestuia pentru sanatatea organismului:

– Stimuleaza digestia – buna functionare a digestiei apara organismul de multe boli. Se spune despre ghimbir ca este alimentul cu cele mai mari calitati in stimularea enzimelor raspunzatoare de asigurarea unei digestii optime, in special in digestia proteinelor.

– Inlatura balonarea instalata dupa o masa copioasa si calmeaza durerile abdominale.


– Inlatura starile de greata, inclusiv cele provocate de raul de mare sau de masina, si trateaza indigestia.

– Calmeaza arsurile stomacale prin controlul nivelului de acid gastric.

– Previne ulcerul gastric prin neutralizarea bacteriei Helicobacter pylori.

– Intareste sistemul imunitar; iese invingator in lupta cu racelile, cu sinuzitele sau inflamatiile gatului, eliminand mucozitatile, trateaza congestiile respiratorii. Are chiar si proprietati antifebrile.

– Are proprietati antiinflamatoare, fluidizeaza circulatia sangelui, reusind sa calmeze durerile provocate de artrita.

– Are proprietati revigorante si afrodisiace.

– Controleaza greutatea corporala, grabind instalarea starii de satietate, accelereaza metabolismul si arderea stratului de grasime.

– Calmeaza durerile menstruale.

Unii specialisti sunt de parere ca ghimbirul poate preveni unele forme de cancer, dar studiile nu sunt inca edificatoare. Cele mai mari beneficii le aduce sanatatii consumul de radacina de ghimbir proaspata. Poate fi folosita atat in mancaruri cat si in deserturi.

Ceaiul de ghimbir este un alt mod de a consuma acest benefic aliment. Pentru o cana de ceai se adauga in apa care clocoteste circa o lingura de ghimbir ras si se fierbe cateva minute, dupa care se lasa sa se odihneasca cu capac 20-30 de minute. Adausul de miere si lamaie il fac mai eficient si mai placut la gust. Recomandarea este sa nu fie consumat seara, ci in prima parte a zilei pentru ca are efect energizant.


Am slabit 17 kg in 3 luni de zile. Insa nu ma opresc aici! Urmareste ce pasi fac in continuare pentru a obtine un corp armonios, bine lucrat, asa cum imi doresc. Aboneaza-te la newsletter:

Adresa ta de mail aici:

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu mai jos

*



Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii
Politica de confidentialitate
Urmareste pas cu pas transformarile lui Grasomega. Ce urmeaza sa faca?

Adresa ta de mail aici: