Febra musculara – cauze si remedii

Muschi suprasolicitati

antrenament piept acasa exercitii pectorali

Cred ca stiti cu totii foarte bine ce inseamna febra musculara. Nu se poate sa nu fi simtit dupa un efort intens durerile mai mult sau mai putin puternice cauzate de ea. Nu apare imediat dupa un efort fizic sau un antrenament, ci abia a doua zi.


Poate fi declansata fie de intensitatea efortului, fie de durata lui si nu apare numai la incepatori in ale sportului, ci si la sportivii de performanta, care au deja muschii lucrati.

Nu se stiu exact cauzele durerilor; unii specialisti sunt de parere ca in timpul suprasolicitarii unor muschi se produc mici leziuni ale fibrelor, alti specialisti considera ca in muschii respectivi se acumuleaza o cantitate mare de acid lactic.

Ce se stie sigur si ce am simtit cu totii este faptul ca la suprasolicitarea muschilor apare febra musculara. Nu este un lucru anormal, durerile trec in circa 3 zile, iar masa musculara are de castigat.


Ce putem face pentru a scapa de febra musculara

Si in privinta remediilor unele pareri sunt impartite: unii specialisti considera ca dusurile fierbinti ar putea inlatura durerile provocate de febra musculara, altii sunt de parere ca dusurile reci sunt eficiente.

Altii considera ca stretching-ul efectuat la sfarsitul antrenamentului ne va feri de febra musculara, altii cred ca stretching-ul ar putea sa o accentueze.

Sunt insa si consideratii asupra carora s-a cazut de acord:

– Nu este recomandat ca muschii sa fie suprasolicitati in continuare la aceeasi intensitate. Repausul total nu este bun, dar solicitarea muschilor trebuie sa se faca mai bland si numai in momentul in care durerile au mai scazut din intensitate.
– Masajul poate fi de ajutor, cu geluri recunoscute ca eficiente in aceasta situatie.
– Un consum mai mare de vitamina C poate fi si el de ajutor in trecerea mai usoara peste durere.
– Un consum mai mare de proteine si glucide (miere si fructe dulci) va micsora timpul de suferinta.


Am slabit 17 kg in 3 luni de zile. Insa nu ma opresc aici! Urmareste ce pasi fac in continuare pentru a obtine un corp armonios, bine lucrat, asa cum imi doresc. Aboneaza-te la newsletter:

Adresa ta de mail aici:

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu mai jos

*Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii
Politica de confidentialitate
Urmareste pas cu pas transformarile lui Grasomega. Ce urmeaza sa faca?

Adresa ta de mail aici: