Doua ingrediente din dieta mediteraneana – detoxifierea ficatului

3 lamai

Ficatul nostru depaseste prin complexitatea si varietatea proceselor pe care le are in fisa postului, orice masinarie pe care omul ar putea-o crea. Este organul intern cel mai mare (2,5% din greutatea corpului) si cu cele mai multe si diverse functii, de care depinde considerabil sanatatea noastra. Gandeste-te, numai, ca toate alimentele digerate trec prin ficat unde sunt supuse tratamentelor necesare pentru a putea ajunge in stadiul de nutrienti esentiali si necesari tesuturilor.


Ficatul metabolizeaza glucidele, proteinele si grasimile, este depozit de minerale si vitamine pentru momentele cand acestea ne lipsesc din dieta, purifica sangele si are permanent la indemana un stoc disponibil pentru situatii critice, este organul care detoxifica organismul prin bila, eliminand deseurile ramase in urma metabolizarii, rezduurile de metale grele, plusul de colesterol si alte toxine care-ti pot pune sanatatea in pericol.

Si aspectul pielii sufera degradari daca ficatul nu functioneaza la parametri normali, unele infectii cutanate se datoreaza in mare parte afectiunilor asociate lui.

Intelegi, acum, de ce trebuie sa ai grija in mod special de mentinerea sanatatii lui.
Doua dintre ingredientele de baza ale dietei mediteraneene, uleiul de masline si lamaile, sunt un adevarat balsam natural pentru ficat, capabile sa-i amelioreze afectiunile, sa-i optimizeze activitatea si sa-i mentina sanatatea, fie consumate impreuna zilnic in salate, fie separat. Apa cu lamaie, de exemplu, este o modalitate eficienta in acelasi timp si pentru hidratare si pentru alcalinizarea organismului.


Acum am sa va spun si de ce sunt aceste produse atat de benefice sanatatii ficatului:

– Uleiul de masline extravirgin natural, necontrafacut (din pacate exista multe tipuri in comert), contine o multime de antioxidanti puternici, printre care acidul oleic, capabili sa protejeze ficatul de stresul oxidativ provocat de radicalii liberi.
Contine un mare procent de grasimi mononesaturate, benefice starii de sanatate generale.
Contine compusi antiinflamatorii, capabili sa reduca riscul declansarii bolilor cronice grave, in special ale inimii, dar si ale ficatului.

– Lamaile sunt alimentul din care ficatul sintetizeaza cele mai multe enzime necesare procesului de detoxifiere al organismului, rolul lui, in acest sens, devenind mai usor de indeplinit.
Conform mai multor studii, lamaile protejeaza ficatul de un nivel prea ridicat de colesterol, micsorand riscul de aparitie al bolii hepatice nonalcoolice (ficatul gras nonalcoolic).

Continutul mare de vitamina C din lamai stimuleaza productia de glutation. Glutationul este un tip de proteina si acelasi timp, un antioxidant puternic, care se afla in mai multe organe, dar cu predilectie in ficat. Il ajuta in activitatea de metabolizare si neutralizare a toxinelor, asigurandu-i in acest fel, viata lunga si normalitate in functionare.

Iata ca nu degeaba dieta mediteraneana este considerata dieta celor mai sanatosi oameni din lume.


Am slabit 17 kg in 3 luni de zile. Insa nu ma opresc aici! Urmareste ce pasi fac in continuare pentru a obtine un corp armonios, bine lucrat, asa cum imi doresc. Aboneaza-te la newsletter:

Adresa ta de mail aici:

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu mai jos

*



Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii
Politica de confidentialitate
Urmareste pas cu pas transformarile lui Grasomega. Ce urmeaza sa faca?

Adresa ta de mail aici: