Dietele cu continut scazut de carbohidrati pot scadea durata de viata

studiu low-carb

mamaliga cu ciuperci meniu carbohidrati rina

Urmare a faptului ca dietele cu continut scazut de carbohidrati sunt tot mai populare in randul celor ce vor sa slabeasca, revista The Lancet Public Health trage un semnal de alarma prin care atentioneaza ca respectivele diete sunt la fel de periculoase pentru sanatate, ca si consumul in exces de carbohidrati.

Pe termen scurt, dietele low-carb dau rezultate bune atat in pierderea surplusului de greutate, cat si in reglarea metabolismului. Dar, potrivit studiului, pe termen lung, sunt asociate cu scurtarea duratei de viata cu 4-5 ani.

In continuare studiul detaliaza:

– Un consum scazut de carbohidrati implica un consum mai mare de proteine si grasimi.
– Riscul de scurtare a vietii nu este provocat numai de consumul scazut de carbohidrati (30-40% din dieta zilnica), ci si de consumul mare de proteine si grasimi de origine animala (70% sau chiar mai mult).
– Inlocuirea acestora cu proteine vegetale si grasimi sanatoase de origine vegetala, ar putea micsora acest risc.
– Riscul de scadere al duratei de viata este mai mic in cazul dietelor echilibrate, cu un consum moderat de carbohidrati.

Concluzia: apelati la diete numai in caz de stricta nevoie si nu inainte de a discuta cu medicul. Altfel, protejati-va sanatatea cu o dieta variata si echilibrata.

Sursa: www.medicalnewstoday.com

Am slabit 17 kg in 3 luni de zile. Insa nu ma opresc aici! Urmareste ce pasi fac in continuare pentru a obtine un corp armonios, bine lucrat, asa cum imi doresc. Aboneaza-te la newsletter:

Adresa ta de mail aici:

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu mai jos

*Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii
Politica de confidentialitate
Urmareste pas cu pas transformarile lui Grasomega. Ce urmeaza sa faca?

Adresa ta de mail aici: