Dieta vegetariana ar putea preveni decesul prematur

mai putina carne

salata verde si rosie

Constatarea ca dietele bazate excesiv pe carne nu sunt tocmai sanatoase a ajuns sa fie recunoscuta ca valabila, de majoritatea specialistilor din domeniul medical. Carnea, in special carnea rosie, contine grasimi saturate cu efect negativ asupra sanatatii organismului, marind riscul de inflamatie cronica si de obezitate cu toate bolile ce decurg de aici. Riscurile au devenit mai multe si mai mari in ultimii ani, din cauza consumului exagerat de produse procesate din carne, mult mai nocive prin compusii artificiali adaugati.

In urma studiilor facute la Harvard, expertii in sanatate sustin acum, ca dieta vegetariana ar putea reduce cu o treime numarul de decese timpurii cauzate de hipertensiune arteriala, boli cardiovasculare, obezitate sau cancer.

Exista dovezi ca dieta vegetariana poate ameliora si tine sub control, mai usor, boli precum lupusul, poliartrita, bolile autoimune – boala Chron sau colita ulcerativa (inflamatii ale intestinelor), diabetul, afectiuni ale glandei tiroide etc. In ceea ce priveste cancerul, se considera ca vegetarienii sunt supusi unui risc de imbolnavire cu 10% mai mic decat consumatorii de carne.

Problema este ca trecerea la un regim vegetarian este imposibila pentru multi dintre noi, dar, important este ca se trage un semnal de alarma in ceea ce priveste consumul excesiv de carne.

Sfaturile constau in reducerea consumului de carne proaspata la una, maxim doua portii pe saptamana, eliminarea completa sau cat se poate de mult a carnii procesate (mezeluri, conserve, preparate fast-food etc) si, in paralel, marirea consumului de legume; legumele trebuie sa ocupe cel mai mare spatiu din suprafata farfuriei.

Sursa: www.healthline.com

Am slabit 17 kg in 3 luni de zile. Insa nu ma opresc aici! Urmareste ce pasi fac in continuare pentru a obtine un corp armonios, bine lucrat, asa cum imi doresc. Aboneaza-te la newsletter:

Adresa ta de mail aici:

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu mai jos

*Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii
Politica de confidentialitate
Urmareste pas cu pas transformarile lui Grasomega. Ce urmeaza sa faca?

Adresa ta de mail aici: