Dieta mediteraneana scade cu 25% riscul de boli cardiovasculare

sardele la gratar cu salata greceasca

Rezultatele unui studiu recent efectuat in SUA, in care s-a urmarit evolutia starii de sanatate pe timp de 12 ani in dosarele medicale a 25994 de femei, au dat publicitatii faptul ca dieta mediteraneana poate reduce riscul de atac de cord si accident vascular cerebral cu 25%.

Investigatiile cercetatorilor au fost axate pe 40 de biomarkeri, printre care nivelul de inflamatie din organism, metabolismul glucozei, metabolismul lipoproteinelor, rezistenta la insulina, tensiunea arteriala, indicele de masa corporala etc.

Studiul, considerat pana acum, cel mai amplu, a constatat ca dieta mediteraneana scade cu 25% riscul de boli cardiovasculare, situatie echivalenta cu tratamentul cu statine, medicamente prescrise de medici pentru reducerea acestui risc.

Concluzia a fost ca beneficiile dietei se datoreaza influentei pozitive pe care o are in scaderea riscului de inflamatie, in functionarea optima a metabolosmului glucozei si in scaderea riscului organismului de a fi rezistent la insulina.

Dieta mediteraneana este o dieta bogata in legume, grasimi mononesaturate si polinesaturate asimilate din uleiul de masline, peste si fructe oleaginoase si in acelasi timp, saraca in carne, carne procesata si dulciuri.

Am slabit 17 kg in 3 luni de zile. Insa nu ma opresc aici! Urmareste ce pasi fac in continuare pentru a obtine un corp armonios, bine lucrat, asa cum imi doresc. Aboneaza-te la newsletter:

Adresa ta de mail aici:

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu mai jos

*Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii
Politica de confidentialitate
Urmareste pas cu pas transformarile lui Grasomega. Ce urmeaza sa faca?

Adresa ta de mail aici: