Dieta mediteraneana relaxeaza vasele de sange

si protejeaza inima

ulei masline minerva

Concluziile unui studiu efectuat de catre doctor Montserrat Fito si echipa sa din Barcelona, au fost publicate recent in revista Circulation al American Heart Association. Studiul se refera la beneficiile pe care dieta mediteraneana si in mod expres, uleiul de masline virgin, le aduce protectiei sanatatii inimii.


Este vorba despre controlul pe care uleiul de masline virgin il are asupra nivelurilor de colesterol.
Colesterolul rau este format din lipoproteine cu densitate scazuta – LDL, iar colesterolul bun este format din lipoproteine cu densitate mare – HDL. Un nivel ridicat al LDL-ului produce acumularea placilor de grasime pe peretii interiori ai arterelor si poate provoca bolile cardiovasculare (boli ale inimii si accident vascular cerebral). HDL, colesterolul bun are rolul de a curata arterele si a transporta colesterolul rau in ficat, care il elimina din organism prin functia de detoxifiere.

Concluzia studiului este ca dieta mediteraneana imbogatita cu ulei de masline virgin, mai mult decat orice alta dieta sanatoasa, optimizeaza functia colesterolului bun (HDL), prin faptul ca incetineste oxidarea colesterolului rau, inlaturand formarea placilor. Efectul este: cresterea capacitatii vasodilatatoare, circulatia sangelui relaxata, risc mult mai mic de boli cardiovasculare.

Sursa: www.medicalnewstoday.comAm slabit 17 kg in 3 luni de zile. Insa nu ma opresc aici! Urmareste ce pasi fac in continuare pentru a obtine un corp armonios, bine lucrat, asa cum imi doresc. Aboneaza-te la newsletter:

Adresa ta de mail aici:

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu mai jos

*Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii
Politica de confidentialitate
Urmareste pas cu pas transformarile lui Grasomega. Ce urmeaza sa faca?

Adresa ta de mail aici: