Dieta mediteraneana bifeaza inca un beneficiu pentru sanatate

peste spada la gratar

Dieta oamenilor celor mai longevivi si sanatosi, dieta mediteraneana, bifeaza inca un punct pe lista beneficiilor aduse sanatatii. Recent, cercetatori din trei universitati ai Marii Britanii, au publicat in revista Stroke, rezultatele unui studiu efectuat pe un esantion de peste 23000 de oameni, privind legatura dintre riscul de declansare a accidentului vascular cerebral si dieta zilnica.


Concluziile sunt clare si sustin ca dieta mediteraneana reduce acest risc, in special in randul femeilor trecute de varsta de 40 de ani. In medie, stilul de viata mediteranean poate reduce riscul de accident vascular cerebral cu 17%, in randul femeilor procentul fiind de 22%. Diferentele provin, conform spuselor specialistilor, ori din faptul ca accidentul vascular cerebral are manifestari diferite in functie de sex, ori ca unele ingrediente ale dietei au impact diferit asupra femeilor fata de barbati.

Mai mult decat atat: si in randul persoanelor cu risc de afectiuni cardiovasculare dieta mediteraneana reuseste sa scada riscul de accident vascular cerebral cu 13%. Beneficiul ramane insa imens valabil pentru sanatate in prevenirea bolii.

Dieta mediteraneana ramane in continuare o provocare pentru oamenii de stiinta, beneficiile ei fiind importante si confirmate. Ti le reamintesc si tie pe cele mai importante, in speranta ca vei adopta un stil de viata sanatos si placut in acelasi timp:


– o durata mai mare de viata activa fizic si mintal;
– risc scazut de boli cardiace;
– risc scazut de diabet;
– indice de masa corporala mai mic;
– risc mai mic de declin cognitiv;
– incetinirea pierderii densitatii osoase in caz de osteoporoza.

Citeste mai multe detalii despre aceasta dieta.

Sursa: www.medicalnewstoday.com


Am slabit 17 kg in 3 luni de zile. Insa nu ma opresc aici! Urmareste ce pasi fac in continuare pentru a obtine un corp armonios, bine lucrat, asa cum imi doresc. Aboneaza-te la newsletter:

Adresa ta de mail aici:

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu mai jos

*Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii
Politica de confidentialitate
Urmareste pas cu pas transformarile lui Grasomega. Ce urmeaza sa faca?

Adresa ta de mail aici: