Dieta daneza. Riscurile mari la care te poate expune

Ce inseamna aceasta cura de slabire pentru organism

ceapa verde

Dieta daneza are o vechime de peste 20 de ani si, initial, a fost folosita de catre personalul sectiilor de chirurgie, in situatii de urgenta. Este vorba de persoane supraponderale sau obeze, care necesitau interventii dificile, ce nu puteau fi efectuate din cauza stratului generos de grasime, astfel ca personalul medical a fost nevoit sa gaseasca o solutie urgenta de eliminare a kilogramelor in plus.

Acesta este motivul pentru care dieta daneza este extrem de restrictiva si se intinde pe o scurta perioada de timp.

Ce inseamna dieta daneza

– Se intinde pe o perioada de 13 zile, nici mai mult, nici mai putin.

– Permite un consum de numai 600 de calorii pe zi (ceea ce este foarte putin, jumatate sau chiar mai putin din necesarul zilnic).

– Permite numai trei mese pe zi, fara gustari intre ele. Meniul este fix pe zile si pe ore si daca nu este respectat intocmai, nu numai ca nu vei avea nici un rezultat in slabire, dar iti vei putea afecta grav sanatatea.

– Daca gresesti intr-o zi este recomandat sa renunti, iar daca vrei sa o iei de la capat trebuie sa-i dai o pauza organismului de minim sase luni.

– Nu poti repeta dieta daneza si nu este indicata nici urmarea altei cure de slabire decat dupa o perioada de doi ani.

Ce promite dieta daneza

– Accelerarea metabolismului si o mai buna ardere a caloriilor.

– Pierderea in cele 13 zile de dieta a 9-20 de kilograme; diferenta provine din faptul ca nu toti slabim la fel, chiar si in conditiile in care respectam aceeasi dieta, dar si din practicarea mai mult sau mai putin a sportului.

– Pastrarea greutatii obtinute dupa slabire timp de doi ani.

– Disparitia celulitei.

Riscurile la care te expune dieta daneza

– Privarea organismului de nutrienti importanti si necesari functionarii normale prin reducerea numarului zilnic de calorii la 600. Sunt eliminate aproape complet din dieta daneza fructele, carbohidratii, se consuma foarte putine legume, foarte putine grasimi. Lipseste diversitatea din alimentatie, care ne asigura necesarul de vitamine si minerale.

– Nu se dau recomandari despre modul cum se trece de la o alimentatie foarte restrictiva cantitativ si calitativ la o alimentatie normala, trecerea brusca din ziua imediat urmatoare curei, poate aduce dezechilibre si tulburari serioase de sanatate.

– Termenul de doi ani, de pastrare a greutatii obtinute in urma celor 13 zile de cura de slabire, nu poate fi garantat. Multe persoane s-au ingrasat mai devreme de acest termen, deci efectul yo-yo apare si aici.

– Slabirea serioasa a sistemului imunitar, care are mult de suferit din cauza dezechilibrului alimentar agresiv la care este supus organismul, atat prin consumul mult prea mic de calorii, cat si prin lipsa de varietate a alimentelor. Este foarte probabil sa fii nevoit sa recurgi la suplimente nutritive pentru a-l readuce pe linia de plutire.

– Stari de oboseala, slabiciune, irascibilitate, nervozitate, concentrare greoaie.

– Posibile afectiuni ale rinichilor, ficatului, sau aparatului digestiv.

Foarte important:

– Nu uita ca este o dieta aspra, la care se recurge in stare de criza, de urgenta, pentru a salva viata unui om, viata care depinde de o interventie chirurgicala ce nu se poate efectua in conditiile grasimii abundente.

– Nu incepe dieta daneza decat dupa ce te informezi foarte bine si esti convins ca trebuie neaparat sa slabesti, nu numai din motiv estetic, ci si din motive serioase de sanatate.

– Nu urma dieta daneza daca esti intr-o perioada dificila de sanatate sau in recuperare dupa o afectiune mai serioasa si ai deja organismul slabit.

– Nu incepe dieta daneza fara sa iti faci un consult la medic si un set de analize care sa-ti permita sa supui organismul la socul cauzat de lipsa serioasa de nutrienti.

Am slabit 17 kg in 3 luni de zile. Insa nu ma opresc aici! Urmareste ce pasi fac in continuare pentru a obtine un corp armonios, bine lucrat, asa cum imi doresc. Aboneaza-te la newsletter:

Adresa ta de mail aici:

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu mai jos

*Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii
Politica de confidentialitate