Detoxifierea organismului – de ce este necesara

Curatarea si eliminarea toxinelor

branza rosii ceapa

Detoxifierea este un proces de curatare si eliminare a toxinelor care se acumuleaza treptat in corpul nostru. In conditii de viata normale acest proces poate fi realizat in mod natural de catre organismul insusi.


Dar in conditiile unei vieti sedentare, stresante, a unui mediu poluat si a unei alimentatii nesanatoase si haotice organismul trebuie ajutat periodic sa elimine toxinele acumulate si sa revina la starea de normalitate si de bine.

Principalale organe raspunzatoare de eliminarea toxinelor din organism sunt ficatul, plamanii, rinichii, colonul si pielea. In momentul cand acestea sunt obosite si nu mai fac fata, apar simptome ca digestia proasta, balonarile, urmate de cresterea in greutate, cat si dificultatile de concentrare, insomniile, starile depresive.

Se recomanda de catre specialistii nutritionisti ca detoxifierea organismului sa se faca de doua ori pe an: toamna si primavara, timp de 3-7 zile. Sunt momentele esentiale cand se schimba alimentatia, atragand dupa sine si schimbarea metabolismului, schimbare care necesita o perioada de acomodare.


Un alt tip de detoxifiere poate fi considerat si postul, care nu trebuie insa sa fie prelungit. O zi de post pe saptamana va fi benefic sanatatii, o zi in care sa fie eliminate din alimentatie carnea, ouale, branzeturile grase si sa fie inlocuite cu verdeturi si fructe proaspete. Astfel vom da posibilitatea metabolismului sa consume mai putina energie pentru digestie.

Pielea este organul cel mai mare din corpul uman si are un rol important in detoxifierea organismului. Putem s-o ajutam: igiena stricta este neaparat necesara, exfolierea saptamanala cu o perie blanda si un masaj pe tot corpul vor stimula productia de hormoni si vor accelera eliberarea toxinelor.
Rinichii au si ei un rol important in detoxifiere, de aceea nu trebuie uitata hidratarea permanenta. Cele mai bune lichide sunt apa plata si ceaiurile.

Ficatul este organul care nu se plange de suferinta decat atunci cand nu prea se mai poate face nimic pentru insanatosirea lui. Ficatul are o munca foarte grea si importanta: el filtreaza toate toxinele din sange patrunse in organism prin alimentatie sau prin piele si le elimina prin secretia biliara. Dusmanii cei mai mari ai ficatului sunt consumul excesiv de alcool, alimentele procesate, poluarea si stresul, iar un ficat bolnav nu va putea fi eficient impotriva toxinelor.

Si un alt tip de detoxifiere care poate fi permanenta, dar care inseamna schimbarea stilului de viata si se poate realiza in timp este renuntarea la cateva obiceiuri de-a dreptul toxice: consumul exagerat de zahar, care duce la imbatranire prematura, ingrasare si imbolnavire, consumul constant de carne procesata si consumul de mancare de tip fast-food. In felul acesta organismul va primi mai putine toxine si va putea functiona normal.


Am slabit 17 kg in 3 luni de zile. Insa nu ma opresc aici! Urmareste ce pasi fac in continuare pentru a obtine un corp armonios, bine lucrat, asa cum imi doresc. Aboneaza-te la newsletter:

Adresa ta de mail aici:

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu mai jos

*Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii
Politica de confidentialitate
Urmareste pas cu pas transformarile lui Grasomega. Ce urmeaza sa faca?

Adresa ta de mail aici: