Detoxifierea ficatului – alimente indicate

Functiile ficatului - alimente sanatoase

seminte de in

Nu se poate spune despre un organ al corpului uman ca este cel mai important. Ele lucreaza impreuna, se ajuta reciproc si depind unul de altul. Despre ficat putem spune insa ca este un organ foarte important, cu peste 500 de functii, dintre care unele sunt atat de complexe incat acest organ nu se poate inlocui cu unul artificial, ca in cazul inimii, de exemplu.


Enumeram cateva dintre cele mai importante functii ale ficatului:

– Procesarea si stocarea proteinelor, glucidelor, lipidelor si mineralelor obtinute din alimentatie pentru a putea fi utilizate de celulele organismului.
– Depozitarea vitaminelor A, D, E, K, B12, a fierului si a zaharurilor necesare functionarii organismului.
– Sinteza si secretia bilei, compus cu rol important in digestie si in asimilarea vitaminelor si a substantelor nutritive.
– Sinteza de proteine necesare organismului pentru intarirea imunitatii, dezvoltarea si regenerarea tesuturilor.
– Transformarea unor compusi toxici intrati in organism in produsi netoxici, care se elimina prin bila.
Metabolismul colesterolului, ficatul avand rolul principal pentru nivelul de colesterol din sange.
– Metabolizarea alcoolului care atrage dupa sine distrugerea unor celule hepatice si cresterea transaminazelor si al GGT (enzima existenta in ficat). Cresterea transaminazelor si al GGT poate duce la ciroza hepatica.

Pe scurt ficatul ne apara de toxine; aerul respirat si alimentele ingerate, tot ce ajunge in sange trece intai prin ficat, care are rolul de a sintetiza, stoca, transforma, purifica si a elimina substantele toxice.


Un ficat obosit si intoxicat nu-si poate exercita functiile la nivel optim si va influenta starea de sanatate a intregului organism, motiv pentru care are nevoie de grija din partea noastra.

In ceea ce priveste detoxifierea ficatului parerile sunt impartite intre specialistii in medicina. Unii considera ca este nevoie de cure periodice de 1-3-5 zile de sucuri de fructe si legume proaspete, altii, cei mai multi dintre ei considera ca o alimentatie zilnica sanatoasa si incercarea de a ne expune cat mai putin poluarii este cea mai buna cale de a reduce nivelul de toxine.

Conform specialistilor substantele toxice provin din: alcool, tutun, medicamente, pesticide, poluarea aerului, aditivi si indulcitori artificiali din alimente, cafeina, zahar rafinat, surse improprii de apa.

Alimente care pastreaza sanatatea ficatului:

– Legume – morcov, varza proaspata, varza murata, sfecla rosie, telina si sucurile din aceste legume.
– Legume cu frunze verzi, clorofila avand proprietatea de a absoarbe toxinele.
– Fructe: mere, prune, avocado, grapefruit, portocale, struguri, ananas, fructe de padure, nuci.
– Usturoiul – cu proprietatea de a activa enzimele hepatice.
– Branza proaspata de vaca si iaurtul.
– Semintele de in si de susan.

Produsele cele mai periculoase pentru sanatatea ficatului:

– Alcoolul;
– Prajelile;
– Grasimile, in special grasimile trans.


Am slabit 17 kg in 3 luni de zile. Insa nu ma opresc aici! Urmareste ce pasi fac in continuare pentru a obtine un corp armonios, bine lucrat, asa cum imi doresc. Aboneaza-te la newsletter:

Adresa ta de mail aici:

2 Comentarii la Detoxifierea ficatului – alimente indicate

  1. bogdan // November 5, 2016 // Reply

    pentru ficat este foarte bun sa consumi pulbere sau ceai din seminte de armurariu

  2. Asa este, Bogdan. Iar Silimarina este extras din seminte de armurariu

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu mai jos

*



Urmareste pas cu pas transformarile lui Grasomega. Ce urmeaza sa faca?

Adresa ta de mail aici: