De ce ne ingrasa produsele low-fat

Ajuta grasimile sa slabim?

cappuccino fara zahar

Studiile efectuate de cercetatori in ultimii ani au ajuns la concluzia ca dietele low-fat, curele bazate pe eliminarea grasimii, nu sunt nici sanatoase si nici nu ne ajuta sa slabim. Mai mult decat atat, oamenii de stiinta au decretat ca grasimea are rol important in sanatatea organismului si chiar ne ajuta sa slabim. Iata care sunt motivele invocate:


– Existenta zaharului in produsele degresate

Pentru a le face mai gustoase si pentru a-si vinde produsele, producatorii adauga zahar in componenta alimentelor degresate. Zaharul, nu numai ca ingrasa, dar da dependenta si este considerat unul dintre cele mai nocive alimente pentru sanatate: creste riscul de aparitie al celor mai grave si frecvente boli din ultimele decenii: obezitatea, hipertensiunea arteriala, bolile cardiovasculare, diabetul, cancerul.

– Lipsa acidului linoleic conjugat (CLA) din alimentatie


Prin eliminarea grasimilor din dieta zilnica pierdem beneficiile aduse sanatatii si siluetei de acidul linoleic conjugat.

Acidul linoleic conjugat, pe scurt CLA, este un acid gras esential de tip omega-6 care ne ajuta sa ardem grasimile in paralel cu cresterea masei musculare. El are ca rol principal neutralizarea unei enzime care contribuie la marirea celulelor adipoase prin acumularea de grasime, cu alte cuvinte stratul de grasime nu creste.

In plus CLA are proprietati antioxidante, intareste sistemul imunitar, regleaza echilibrul dintre colesterolul rau (LDL) si cel bun (HDL), ajuta la metabolizarea grasimii, la dezvoltarea masei musculare, la sanatatea sistemului osos, la arderea caloriilor.

Aceasta grasime se gaseste in carnea de vita, carnea de miel, produse lactate.

Insa exista un mare dezavantaj al timpurilor noastre moderne: acidul linoleic conjugat se gaseste in cantitate mai mare in produsele provenite de la animalele hranite in mod natural, cu iarba, mult mai putine la numar acum, decat pe vremuri.


Am slabit 17 kg in 3 luni de zile. Insa nu ma opresc aici! Urmareste ce pasi fac in continuare pentru a obtine un corp armonios, bine lucrat, asa cum imi doresc. Aboneaza-te la newsletter:

Adresa ta de mail aici:

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu mai jos

*Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii
Politica de confidentialitate
Urmareste pas cu pas transformarile lui Grasomega. Ce urmeaza sa faca?

Adresa ta de mail aici: