Dansul incetineste imbatranirea creierului

hipocamp

dans-la_la_land

Exista o zona in creier numita hipocamp, zona implicata in procesele de memorare, de invatare, de echilibru, de adaptare la stres si de micsorare a riscului de depresii. Hipocampul imbatraneste si el o data cu trecerea anilor, pierzandu-si aceste abilitati. Dar daca ai grija sa-ti oxigenezi creierul, ii vei incetini imbatranirea, pentru ca aici se vor dezvolta neuroni noi, tineri, proaspeti, care vor prelua aceste procese.


Sportul, activitatea fizica, in general, sustinuta zilnic stimuleaza circulatia sangelui si ca urmare, oxigenarea creierului si dezvoltarea acestor neuroni. Dar neuronii noi, dezvoltati in hipocamp nu vor trai decat o scurta perioada de timp, daca nu sunt pusi la treaba.

De aici au pornit cercetatorii studiile si au constatat ca cele mai bune sporturi sunt cele care implica antrenamentele de anduranta si dansul.
Dansul, in special cursurile de dans, pentru noutatea pasilor, a coregrafiei, pentru faptul ca stimuleaza socializarea cu persoane noi, a fost desemnat cel mai bun sport care ar putea incetini imbatranirea creierului.

In afara de cele repetitive (mersul pe jos, alergatul etc), si alte sporturi care combina efortul fizic cu cel mental pot fi la fel de benefice.


Dar dansul ramane pe primul loc in protejarea creierului de degradare, prelungindu-i spiritul tanar pana la varste inaintate, pentru ca este insotit de muzica – alt tratament cu beneficii miraculoase pentru pastrarea sanatatii creierului.

sursa foto: instyle.com


Am slabit 17 kg in 3 luni de zile. Insa nu ma opresc aici! Urmareste ce pasi fac in continuare pentru a obtine un corp armonios, bine lucrat, asa cum imi doresc. Aboneaza-te la newsletter:

Adresa ta de mail aici:

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu mai jos

*Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii
Politica de confidentialitate
Urmareste pas cu pas transformarile lui Grasomega. Ce urmeaza sa faca?

Adresa ta de mail aici: