Cum faci, cel mai simplu, cea mai buna friptura de miel

reteta

miel la tava scos din cuptor

Nu toata lumea este fan carne de miel. Recunosc, nici eu nu eram pana nu demult. Unii spun ca cea mai buna friptura din carne de miel, este cea pregatita la protap, dar nu avem toti posibilitatea sa o preparam asa. Eu iti recomand o reteta cum nu se poate mai simpla, de care vei fi incantat.


Ingrediente friptura:

– 3-4 kg pulpa de miel cu coaste (in functie de cate persoane vor fi la masa);
– 2-3 linguri de ulei de masline;
– sare, piper, boia dulce de ardei, oregano.

Preparare:


Spala bine carnea de miel si transeaz-o in bucati potrivite, pe placul tau. Adauga-i condimentele si uleiul de masline si amesteca bine totul intr-un castron. Acopera-l cu folie si lasa-l la rece pana a doua zi sau macar 5-6 ore.
Incalzeste cuptorul la 170-180 de grade. Pune carnea cu tot cu sucul lasat intr-un vas ceva mai adanc, adauga 1/2 cana de apa si acopera vasul cu capacul. De acum friptura se face singura. Dureaza circa 80-90 de minute. Nu trebuie sa umbli la ea daca vasul este acoperit etans de capac. Vei obtine o friptura frageda, suculenta si aromata.
Marele avantaj este ca o poti prepara si cu o zi inainte de masa festiva de Paste, pentru ca nu se usuca in momentul in care o incalzesti. Serveste-o cu o portie mare de salata proaspata.


Am slabit 17 kg in 3 luni de zile. Insa nu ma opresc aici! Urmareste ce pasi fac in continuare pentru a obtine un corp armonios, bine lucrat, asa cum imi doresc. Aboneaza-te la newsletter:

Adresa ta de mail aici:

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu mai jos

*



Urmareste pas cu pas transformarile lui Grasomega. Ce urmeaza sa faca?

Adresa ta de mail aici: