Consumati cu moderatie aceste alimente

La ce ar trebui sa limitam consumul

sare iodata de masa

Cercetatorii din domeniul medicinei considera ca nu exista alimente rele, ca organismul trebuie sa primeasca din alimentatie toata gama de nutrienti meniti sa-i asigure sanatatea, rezistenta la boli si functionarea la cei mai buni parametri. Dar tot cercetatorii ne atrag atentia ca la unele grupe de alimente trebuie sa limitam consumul.


Iata care sunt alimentele pe care trebuie sa le consumam cu moderatie:

– Produsele lactate

Produsele lactate sunt in atentia multora dintre noi pentru aportul de calciu. Dar ultimele studii au demonstrat ca excesul de calciu genereaza riscul de aparitie al artritei prin faptul ca se pot forma depozite in articulatii si nici nu elimina riscul de aparitie al osteoporozei.


Grasimile saturate din produsele lactate consumate in exces au si ele un impact negativ pentru sanatate prin faptul ca duc la cresterea colesterolului, a tensiunii arteriale si indirect fac rau sanatatii inimii.

Pe de alta parte lactatele sunt alimente acide care pot da peste cap echilibrul alcalin al organismului, surplusul de aciditate fiind considerat de catre specialistii in nutritie cu efecte puternic negative pentru sanatate.

Se mai poate adauga si faptul ca in ultimele decenii laptele si-a schimbat compozitia nutritiva o data cu introducerea in alimentatia animalelor a tot felul de furaje, chimicale si hormoni, spre deosebire de vremurile cand acestea se hraneau natural, cu iarba.

– Dulciurile

Zaharul ucide – asta sustin medicii si specialistii in nutritie. Despre toxicitatea zaharului se vorbeste foarte mult si nu degeaba. Consumul excesiv de zahar poate fi evitat foarte greu in zilele noastre, cand este folosit pe scara larga nu numai in componenta dulciurilor, sucurilor, ci si in componenta produselor alimentare procesate. Obezitatea si toate bolile pe care le dezvolta, are pe langa alte cauze si consumul excesiv de zahar, spun specialistii. Hipertensiunea arteriala, bolile grave de inima, accidentul vascular cerebral, cancerul sunt boli pe care riscam sa le dezvoltam printr-un consum excesiv de zahar.

– Sarea

Ca si zaharul, sarea se adauga in cantitati mari in majoritatea produselor procesate pe care le cumparam din comert. Consumul de sare in exces poate duce la neplaceri de ordin estetic (deshidratarea pielii si imbatranirea ei prematura), dar si la afectiuni grave: edeme cauzate de retentia de apa, hipertensiune arteriala, insuficienta renala sau cardiaca, osteoporoza sau cancer.

– Produsele din faina alba

Specialistii ne atrag atentia ca faina alba nu face altceva decat sa ne mareasca stratul de grasime, fara sa aiba nutrientii necesari mentinerii sanatatii. Dimpotriva, contine chimicale: bromat de potasiu pentru inalbire, l-cisteina – substanta toxica, pentru accelerarea procesarii, aloxan substanta toxica pentru pancreas, pentru a o face pufoasa.

Consumati cat mai rar paine alba, biscuiti, paste si alte produse din faina alba si inlocuiti-le cu produse din faina neagra.

– Alcoolul

Daca 1-2 pahare de vin rosu natural pe zi aduc beneficii sanatatii, altceva se intampla in cazul consumului excesiv de alcool. Alcoolul consumat peste masura duce la dependenta, la deteriorarea sistemului nervos, boli cardiovasculare, accidente vasculare, boli ale ficatului (hepatite, ciroze), ale pancreasului sau cancer, boli fara vindecare in cele mai multe cazuri.

Asa cum spune un proverb romanesc: Daca mananci pana te imbolnavesti, vei posti pana te insanatosesti. Intr-un cuvant: moderatie.


Am slabit 17 kg in 3 luni de zile. Insa nu ma opresc aici! Urmareste ce pasi fac in continuare pentru a obtine un corp armonios, bine lucrat, asa cum imi doresc. Aboneaza-te la newsletter:

Adresa ta de mail aici:

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu mai jos

*



Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii
Politica de confidentialitate
Urmareste pas cu pas transformarile lui Grasomega. Ce urmeaza sa faca?

Adresa ta de mail aici: