Chec aperitiv cu dovlecei, spanac, ceapa verde, feta si mozarella

O reteta de chec aperitiv super gustos

8 chec aperitiv taiat felii

Iti spun de la bun inceput ca ador ceapa verde, dovleceii si spanacul. Imi place sa le gatesc in diverse feluri si intotdeauna le consum cu mare placere. Ieri, de pilda, am folosit toate aceste legume pentru a face un chec aperitiv care a disparut aproape instantaneu. Noroc ca am reusit sa fac cateva poze, ca sa vezi si tu cum arata rezultatul final al retetei de mai jos.


Ingrediente folosite

– 2 legaturi de ceapa verde;
– 600-700 g dovlecei tineri, fragezi sau chiar zucchini;
– 600 g spanac proaspat;
– 200 g branza feta sau orice fel de telemea sarata ai prin casa;
– 200 g branza mozarella, cas sau cascaval cat mai putin sarat;
– 250 g iaurt grecesc;
– 5 oua mari sau 6 mai mici;
– aproximativ 150 g faina;
– un plic de praf de copt;
– ulei pentru calit legumele;
– sare, piper, boia dulce.

Poti completa lista de ingrediente si cu verdeturi de sezon care iti plac: marar, patrunjel etc.


Cum am facut checul

In urma cu cativa ani dadusem peste reteta unui aperitiv grecesc cu dovlecei si branza feta caruia i se spune Kourkouto si mi-a placut atat de mult gustul, incat facusem o mica obsesie si cautam orice prilej sa mai fac o tava cu acest aperitiv savuros. Apoi, nici eu nu stiu din ce motiv am uitat reteta pana mai ieri cand mi-am amintit de ea si am trecut ingredientele pe lista de cumparaturi. Insa pentru ca nu sunt omul care sa respecte cu sfintenie retetele si pentru ca imi place tare mult sa experimentez in bucatarie, am decis sa completez reteta pe care o stiam cu cateva maini de spanac proaspat. Si tare bine am facut! Dar sa o luam cu inceputul.

Dupa ce am spalat bine si am oprit spanacul proaspat, l-am lasat la scurs, timp in care am calit in cateva linguri de ulei de masline ceapa verde tocata peste care am adaugat dovleceii taiati cubulete mici. Cand am simtit ce au devenit moi, am adaugat in tigaie si spanacul tocat. Am potrivit compozitia de sare si piper si am transferat-o intr-o strecuratoare unde am lasat-o sa se racoreasca si sa se scurga de lichidul in exces.

Intre timp am batut binisor cu telul cele 5 oua mari si apoi am adaugat, pe rand, iaurtul grecesc, branza feta si mozarella date prin razatoarea mare. Am amestecat bine si apoi am legat compozitia cu faina in care am golit un pliculet de praf de copt. Aluatul trebuie sa fie moale, putin mai dens decat smantana de magazin. La final am adaugat si amestectul de legume calite, scurse de zeama in exces si racite si am turnat totul in tava cuptorului pe care am tapetat-o in prealabil cu hartie de copt. Am nivelat cu grija compozitia, am ornat-o cu rondele de dovlecel si boia dulce si am dat tava la cuptorul preincalzit la 175 grade, unde am lasat-o pana s-a rumenit si a facut o crusta frumoasa.

As fi vrut sa fotografiez checul dupa racire, cand as fi putut taia niste felii mai drepte. Insa cand am vazut in ce viteza disparea din tava, am zis ca nu-i de gluma, am taiat cateva felii cum am putut si le-am imortalizat ca sa ti le pot arata si tie. Sper sa-ti fi starnit cel putin curiozitatea daca nu si pofta si sa incerci si tu aceatsa reteta.


Am slabit 17 kg in 3 luni de zile. Insa nu ma opresc aici! Urmareste ce pasi fac in continuare pentru a obtine un corp armonios, bine lucrat, asa cum imi doresc. Aboneaza-te la newsletter:

Adresa ta de mail aici:

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu mai jos

*



Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii
Politica de confidentialitate
Urmareste pas cu pas transformarile lui Grasomega. Ce urmeaza sa faca?

Adresa ta de mail aici: