Celulita poate fi produsa sau agravata de aceste alimente

Zahar, sare, fast-food, patiserie

coaja de portocala asemanare celulita

Chiar daca cercetarile nu au elucidat deocamdata cauzele aparitiei celulitei, se vehiculeaza printre specialistii in nutritie convingerea ca alimentatia are o pondere destul de mare in producerea, respectiv agravarea acestei probleme cu care se confrunta in special femeile.

Iata ce alimente considera specialistii ca pot produce sau agrava celulita:

– Zaharul

Pornind de la faptul ca zaharul duce la obezitate, specialistii considera ca acesta poate produce si tesutul adipos al celulitei. Aceasta otrava, drog, cel mai mare dusman al sanatatii, cum este catalogat in unanimitate in ultimii ani, este un aliment super rafinat care nu mai contine la final nici un fel de nutrienti. Contine, in schimb, o serie de compusi toxici ramasi in urma procesului de rafinare (acid formic, acid fosforic, dioxid de sulf), substante care ne imbolnavesc grav.

In plus zaharul este un aliment care ne creste nivelul de aciditate in organism, aciditatea crescuta fiind si ea un mediu prielnic bolilor grave si foarte grave.

– Sarea

Excesul de sare in alimentatie este considerat si el o posibila cauza a celulitei, in sesnsul ca provoaca hipertensiune arteriala, o proasta circulatie a sangelui si retentie de apa in organism. Cantitatea de sare consumata zilnic de catre multi dintre noi, este mult mai mare decat ne-ar fi necesar (maxim 1 lingurita), avand in vedere ca in afara de sarea folosita in bucatarie, majoritatea alimentelor procesate din comert contin sare peste limita normala.

– Produsele de cofetarie si patiserie

Produsele de cofetarie contin in majoritatea lor, pe langa cele doua rele enumerate mai sus, faina alba. Faina alba este un produs rafinat, care ca si zaharul, este golit de nutrienti, dar contine in schimb o serie de substante toxice pentru organism. Este greu digerabila, duce la constipatie si in felul acesta la acumulari de toxine, care pot provoca afectiuni ale pielii si ca urmare si celulita.

– Alimentele de tip fast food

Alimentele de tip fast food sunt cele mai periculoase; ele combina toate cele enumerate mai sus: zahar, sare, faina alba, la care se adauga grasimile trans. Consumul acestor alimente este in mod sigur o cauza a obezitatii si a bolilor pe care obezitatea le provoaca, inclusiv a celulitei.

Am slabit 17 kg in 3 luni de zile. Insa nu ma opresc aici! Urmareste ce pasi fac in continuare pentru a obtine un corp armonios, bine lucrat, asa cum imi doresc. Aboneaza-te la newsletter:

Adresa ta de mail aici:

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu mai jos

*Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii
Politica de confidentialitate
Urmareste pas cu pas transformarile lui Grasomega. Ce urmeaza sa faca?

Adresa ta de mail aici: