Celulita este cauzata de grasime sau o afectiune a pielii?

De ce apare celulita

coaja de portocala asemanare celulita

Celulita este cauzata de grasimea neconsumata ca sursa de energie de catre organism. Surplusul de grasime astfel ramas este impins catre suprafata, formand stratul de grasime subcutanata.


Acest strat se altereaza in timp, devenind un cumul de grasime, glicogen, apa si sare, ale carui celule comprima vasele de sange, incetinesc drenajul si oxigenarea, distrug colagenul, elasticitatea si netezimea pielii, dandu-i aspectul neplacut de coaja de portocala.

In stadii incipiente sau avansate, circa 80% dintre femei sufera de celulita, problema mult mai rar intalnita in randul barbatilor. Si nu este vorba numai de femei supraponderale, ci si de femei slabe. Acest lucru i-a facut pe unii oameni de stiinta din domeniul medical sa afirme ca aceasta afectiune ar fi mai degraba o afectiune a pielii si nu o afectiune cauzata de stratul de grasime.

Celulita poate fi de mai multe tipuri:


– Celulita moale intalnita in randul femeilor care nu fac miscare fizica si care afecteaza coapsele si fesele;

– Celulita tare sau fibroasa intalnita in randul femeilor care fac miscare fizica si care afecteaza in principal coapsele;

– Celulita edematoasa intalnita la femeile supraponderale si care afecteaza in plus abdomenul si uneori si partea de sus a bratelor.

Cauzele posibile ale aparitiei celulitei:

– Mostenirea genetica este considerata cauza principala a celulitei;

– Modificarile si tulburarile hormonale aparute de-a lungul anilor;

– Acumularea de toxine in organism cauzata de lipsa de miscare, de alimentatia nesanatoasa si dezechilibrata, fumat si alcool;

– Surplusul de sare care favorizeaza retentia de apa;

– Probleme de digestie (in special constipatia cronica);

– Probleme ale tiroidei;

– Folosirea contraceptivelor;

– Inaintarea in varsta.


Am slabit 17 kg in 3 luni de zile. Insa nu ma opresc aici! Urmareste ce pasi fac in continuare pentru a obtine un corp armonios, bine lucrat, asa cum imi doresc. Aboneaza-te la newsletter:

Adresa ta de mail aici:

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu mai jos

*Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii
Politica de confidentialitate
Urmareste pas cu pas transformarile lui Grasomega. Ce urmeaza sa faca?

Adresa ta de mail aici: