Cele mai puternice alimente detoxifiante

usturoi - condiment

Excesul de toxine si deseuri din organism are o consecinta negativa asupra sistemului limfatic, cel care, printre altele, are si rolul de a apara sistemul imunitar. Iar daca acesta este slabit, vom fi predispusi la contactarea unor afectiuni grave ale ficatului, splinei, intestinelor, pencreasului etc.


Neplacerile cauzate de repetate tulburari intestinale, stomac prea incarcat, constipatie cronica, energie scazuta pe parcursul zilei, unghii si par casante, pot disparea daca veti reduce consumul de alimente procesate pe baza de carne in favoarea legumelor si fructelor proaspete, care prin proprietatile alcaline vor stimula eliminarea toxinelor si vor facilita o buna oxigenare a celulelor.

Iata cateva dintre cele mai puternice alimente detoxifiante:

– Usturoiul – adevarat medicament oferit de natura contine peste 400 de substante benefice sanatatii. Pe langa alte multe beneficii, usturoiul are proprietatea de a reduce nivelul de colesterol rau, oferind cale libera pentru circulatia si oxigenarea corecta a celulelor, distruge parazitii intestinali, bacilul Helicobacter localizat in mucoasa stomacului si raspunzator de aparitia gastritei sau ulcerului, streptococii cauzatori de scarlatina si difterie etc.


– Ceapa – stimuleaza digestia, secretia bilei, absorbtia nutrientilor din alimente, avand un rol important in detoxifierea organismului, datorita uleiurilor esentiale si sulfului prezent in cantitati importante.

– Sfecla rosie – indiferent cum este preparata, sfecla rosie este unul dintre cele mai puternice alimente detoxifiante. Prin activarea a doua enzime antioxidante, peroxidaza si transferaza, sfecla rosie contribuie semnificativ la lupta pe care o duce ficatul cu distrugerea grasimilor si eliminarea toxinelor.

– Varza – cantitatea mare de fibre din varza stimuleaza digestia, atrage toxinele si le elimina din intestine. In plus, vitamina U pe care o contine varza contribuie la mentinerea sanatatii mucoasei stomacale si intestinale si indeparteaza riscul de ulcer.

– Anghinarea – una dintre cele mai bogate legume in fibre si antioxidanti este folosita pe scara larga in medicina naturista. Protejeaza aparatul digestiv, mentine sanatatea ficatului, organul cu rolul cel mai important in detoxifierea organismului, regenerandu-i tesutul, imbunatateste activitatea bilei.

– Merele – prin continutul de pectina si celuloza, merele imbunatatesc digestia si stimuleaza absorbtia unor vitamine si minerale. Cele doua au si rol important in detoxifierea organismului, prin faptul ca ajuta la eliminarea unor metale care pot deveni toxice (cupru, plumb etc), previn constipatia, regleaza nivelul sucului gastric.

– Merisoarele si afinele – au o contributie esentiala in pastrarea sanatatii tractului urinar si a vezicii urinare, prin inhibarea bacteriilor e-coli, inlatura constipatia si imbunatatesc digestia. In plus au importante proprietati antixidante, prevenind degenerarea organismului si imbatranirea prematura.


Am slabit 17 kg in 3 luni de zile. Insa nu ma opresc aici! Urmareste ce pasi fac in continuare pentru a obtine un corp armonios, bine lucrat, asa cum imi doresc. Aboneaza-te la newsletter:

Adresa ta de mail aici:

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu mai jos

*



Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii
Politica de confidentialitate
Urmareste pas cu pas transformarile lui Grasomega. Ce urmeaza sa faca?

Adresa ta de mail aici: