Cele mai bune diete pentru sanatatea cardiovasculara

ulei masline minerva

Rezultatele publicate in urma unui studiu in revista stiintifica Circulation pe 26 februarie, au adus la cunostinta publicului interesat, ca cele mai bune diete pentru sanatatea cardiovasculara sunt dieta mediteraneana si dieta ovo-lacto-vegetariana, ambele cu continut scazut de calorii. Sanatate cardiovasculara inseamna risc minor de boli ale inimii sau de accident vascular cerebral.


Punctele forte comune ale celor doua diete sunt consumul abundent de legume, leguminoase (fasole, mazare, naut, linte), fructe, cereale integrale si fructe in coaja lemnoasa – nuci, migdale, fistic, alune etc, precum si consumul scazut de grasimi saturate.

Diferenta este ca dieta mediteraneana, prin consumul de peste si ulei de masline, contine mai multe grasimi nesaturate, care de altfel sunt grasimi sanatoase, decat dieta ovo-lacto-vegetariana.

De aici provine si modul diferit in care cele doua diete protejeaza sanatatea cardiovasculara.
Dieta ovo-lacto-vegetariana scade nivelul de colesterol rau (LDL) din sange, in timp ce dieta mediteraneana scade nivelul trigliceridelor – substante grase, la fel de periculoase, care maresc riscul de obezitate, de sindrom metabolic si de boli cardiovasculare.


O alta concluzie demna de mentionat a studiului care s-a desfasurat pe o durata de trei luni asupra a 107 persoane supraponderale cu varsta intre 18 si 75 de ani, a fost ca cei in cauza au slabit in medie cu patru kilograme, dintre care trei kilograme au constat in grasime corporala.


Am slabit 17 kg in 3 luni de zile. Insa nu ma opresc aici! Urmareste ce pasi fac in continuare pentru a obtine un corp armonios, bine lucrat, asa cum imi doresc. Aboneaza-te la newsletter:

Adresa ta de mail aici:

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu mai jos

*Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii
Politica de confidentialitate
Urmareste pas cu pas transformarile lui Grasomega. Ce urmeaza sa faca?

Adresa ta de mail aici: