Ce sunt caloriile goale si in ce alimente le gasim

valoare nutritiva mica

1-pateuri cu ciuperci ziua carbohudrati dieta Rina

Referitor la produsele pe care le consumam, caloria este unitatea de masura care ne da informatii cu privire la valoarea energetica a unui aliment. Cu cat un anume produs are mai multe calorii, cu atat valoarea lui energetica este mai mare. Dar un produs cu valoare energetica mare nu este neaparat si nutritiv.


In concluzie, se spune ca un aliment nu contine decat calorii goale atunci cand valoarea lui nutritiva este mica sau inexistenta. Aceste alimente nu fac altceva decat sa creasca necesarul caloric zilnic, ducand la un surplus, care neputand fi consumat prin activitatea noastra, va fi depus in straturile de grasime.

In principal caloriile vin din grasimi – 9 cal/gram, din alcool – 7 cal/gram, din carbohidrati – 4 cal/gram. Metabolizarea lor in organism necesita existenta nutrientilor de genul vitaminelor, mineralelor, enzimelor etc, inexistente in alimentele cu calorii goale. In consecinta aceste alimente nu numai ca ne ingrasa, dar ne si imbolnavesc, provocand afectiuni ale intestinelor si nu numai.

Care sunt alimentele cu cel mai mare continut de calorii goale


– zaharul si produsele rafinate ce contin zahar;
– faina alba si produsele din faina alba;
– produsele de cofetarie si de patiserie;
– sucurile carbogazoase;
– produsele din carne procesata, mezelurile de orice fel;
– produsele conservate si semipreparate;
– produsele fast-food;
– lactatele grase;
– berea, vinul, amestecurile de bauturi cu siropuri dulci.

Avem nevoie si de grasimi si de carbohidrati, dar in acelasi timp avem nevoie si de vitamine, minerale, fibre, antioxidanti, iar pe acestea din urma nu le vom gasi decat in produsele naturale, intregi, neprelucrate industrial, pe care e necesar sa le introducem in alimentatie pentru mentinerea sanatatii si a greutatii in limite normale.


Am slabit 17 kg in 3 luni de zile. Insa nu ma opresc aici! Urmareste ce pasi fac in continuare pentru a obtine un corp armonios, bine lucrat, asa cum imi doresc. Aboneaza-te la newsletter:

Adresa ta de mail aici:

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu mai jos

*Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii
Politica de confidentialitate
Urmareste pas cu pas transformarile lui Grasomega. Ce urmeaza sa faca?

Adresa ta de mail aici: