Ce informatii ne dau culorile legumelor si fructelor

legume conopida broccoli morcovi la cuptor

Prin coloritul lor, legumele si fructele ne dau informatii pretioase in legatura cu beneficiile pe care le aduc sanatatii noastre. Castigul consumului de legume si fructe este imens pentru viata noastra, de la ele provin antioxidantii, vitaminele si mineralele, in lipsa carora, organismul nu ar putea functiona.


Haideti sa vedem ce informatii ne transmit legumele si fructele prin culorile lor si de ce e bine sa avem mesele colorate:

– Verde, pentru oxigenare si detoxifiere

Legumele cu frunze verzi – spanac, fasole verde, patrunjel, salata verde, varza, broccoli, sparanghel, dovlecei etc si fructele verzi – kiwi, mere verzi, avocado, struguri, lime, pere etc au ca principale beneficii imbunatatirea circuletiei sangelui si detoxifierea organismului. Tot ele sunt o sursa importanta de fier.


– Rosu, pentru sanatatea inimii

Rosul este culoarea licopenului – luptator anticancer si al antocianinelor – compusi antioxidanti care protejeaza sanatatea inimii. Unele dintre ele (ardeiul gras rosu, de exemplu) contin si o mare cantitate de vitamina C – protector al sistemului imunitar. Completeaza-ti dieta cu sfecla rosie, ridichi, rosii, mere, coacaze rosii, pepene, cirese, merisoare etc.

– Albastru-violet, pentru cei mai puternici antioxidanti

Afinele, coacazele negre, murele, strugurii negri, prunele, vinetele, sparanghelul purpuriu, varza rosie, cartofii dulci, contin antocianine si fenoli, antioxidanti care pot preveni cancerul si imbatranirea prematura fizica si mintala. Scad riscul de hipertensiune, colesterol marit, boli cardiovasculare si imbunatatesc digestia.

– Portocaliu, pentru combaterea cancerului

Portocaliul este culoarea carotenoizilor – antioxidanti cu efect de reducere a puterii radicalilor liberi. Morcovii, dovleacul, ardeiul gras, cartofii rosii, piersicile, pepenele galben, caisele etc incetinesc imbatranirea si pot combate dezvoltarea unor tipuri de cancer.
Legumele portocalii contin si licopen, care pe langa proprietatile anticancerigene, aduce si beneficii pielii; stimuland productia de colagen, care intarzie aparitia ridurilor si mentine elasticitatea pielii.

– Galben, pentru sistemul imunitar

Legumele si fructele de culoare galbena contin carotenoizi, bioflavonoide si vitamina C. Intaresc imunitatea, ne protejeaza inima si imbunatatesc digestia. Avem ardei gras, porumb, gutui, ananas, lamai, portocale etc.

– Alb, pentru proprietatile antiinflamatoare

Alicina este compusul predominant in legumele albe – usturoi, ceapa si altele din familia lor. Este un adevarat antibiotic natural, eficient in vindecarea infectiilor. Legumele si fructele albe – conopida, pastarnacul, guliile, ciupercile, nectarinele, perele, bananele, piersicile, contin si glucozinalati, compusi care ne protejeaza impotriva cancerului.


Am slabit 17 kg in 3 luni de zile. Insa nu ma opresc aici! Urmareste ce pasi fac in continuare pentru a obtine un corp armonios, bine lucrat, asa cum imi doresc. Aboneaza-te la newsletter:

Adresa ta de mail aici:

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu mai jos

*



Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii
Politica de confidentialitate
Urmareste pas cu pas transformarile lui Grasomega. Ce urmeaza sa faca?

Adresa ta de mail aici: