Ce este clorofila si care e legatura ei cu dietele

Ne ajuta sa slabim

salata verde si rosie

Clorofila este un compus chimic esential pentru viata plantelor asa cum sangele este esential pentru viata noastra. De altfel componenta ei se aseamana foarte mult cu componenta sangelui: hemoglobina are atomul central al moleculelor cu concentratie majoritara din fier, pe cand in atomul central al moleculelor clorofilei predomina magneziul.


Tot ea este cea care confera plantelor culoarea verde si in acelasi timp este pionul principal in procesul de fotosinteza, care asigura hrana si dezvoltarea plantelor. In concluzie clorofila, numita si sangele verde sau sangele plantelor, are o importanta esentiala in existenta vietii pe pamant.

In acelasi timp este unul dintre nutrientii de baza ai dietei alcaline, daca nu chiar cel mai important, dieta despre care putem spune mai degraba ca este un stil de viata sanatos, decat o cura de slabire. Aciditatea crescuta slabeste organismul si il expune unor boli grave, iar daca pH-ul coboara mult sub limita de 6.8, celulele noastre nu mai pot functiona. Nivelul normal al pH-ului organismului este 7.4-7.45, usor peste 7 care este punctul neutru, deci usor alcalin.

Iata ce beneficii aduce consumul de clorofila:


– Oxigenarea organismului

Dieta zilnica bogata in clorofila stimuleaza producerea hemoglobinei, care are ca rol principal transportul oxigenului catre celule. Toate organele noastre au de castigat printr-o mai buna oxigenare, incepand cu inima.

– Detoxifierea organismului

Clorofila are proprietati detoxifiante; este capabila sa elimine din sange si din organism toxinele si deseurile de metale grele. Un organism oxigenat si detoxifiat va beneficia de un nivel ridicat de energie, de capacitate mentala mai buna, de o presiune sanguina normala si de un risc mult mai mic de aparitie a cancerului (celulele canceroase nu se pot dezvolta in prezenta oxigenului).

– Intarirea sistemului imunitar

Are un dublu efect de intarire a sistemului imunitar: prin oxigenarea sangelui si prin crearea mediului alcalin, ambele fiind stavile in dezvoltarea bacteriilor patogene.

– Antioxidant

Proprietatile antioxidante ale clorofilei se datoreaza vitaminelor A, C, E, pe care le contine si care au capacitatea de a lupta cu radicalii liberi. Astfel, un consum regulat de clorofila ne poate apara de imbatranirea prematura, de boli degenerative (Alzheimer), boli cardiovasculare, probleme ale vederii, diabet etc.

– Ne ajuta sa slabim

Clorofila are in structura un procent important de fibre. Fibrele se digera in timp mai indelungat si astfel mentin senzatia de satietate.

Cele mai bogate alimente in clorofila sunt legumele verzi: spanacul, salata verde, stevia, loboda, rucola, guliile, varza, broccoli, germenii de cereale etc.

Recomandarea specialistilor este ca aceste legume sa fie proaspete, iar noi sa le consumam zilnic si cat se poate de mult in stare cruda pentru a beneficia de proprietatile lor miraculoase.


Am slabit 17 kg in 3 luni de zile. Insa nu ma opresc aici! Urmareste ce pasi fac in continuare pentru a obtine un corp armonios, bine lucrat, asa cum imi doresc. Aboneaza-te la newsletter:

Adresa ta de mail aici:

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu mai jos

*



Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii
Politica de confidentialitate
Urmareste pas cu pas transformarile lui Grasomega. Ce urmeaza sa faca?

Adresa ta de mail aici: