Ce este arginina si ce alimente o contin

Proprietati arginina

nucile contin arginina

Arginina este un aminoacid vital in functionarea organismului, cu rol principal in formarea proteinelor si intarirea sistemului imunitar. Este indispensabila pentru eliberarea hormonului de crestere de catre hipofiza si nu trebuie sa lipseasca din alimentatia celor care depun efort fizic sustinut.


Proprietatile importante ale argininei sunt:

– Mentine sanatatea ficatului si-l ajuta in actiunea de detoxifiere a organismului, stimuland eliminarea amoniacului acumulat in urma eforturilor fizice sustinute.

– Stimuleaza metabolismul celulei musculare contribuind la formarea si cresterea masei musculare. Prin eliminarea amoniacului din organism arginina contribuie si la marirea rezistentei la eforturi prelungite.


– Reduce greutatea corporala fara sa afecteze masa musculara, actionand numai asupra stratului de grasime.

– Mentine elasticitatea vaselor de sange, contribuind astfel la reglarea tensiunii arteriale, amelioreaza problemele circulatiei periferice, previne formarea de cheaguri de sange.

– Reduce nivelul de colesterol si micsoreaza riscul aparitiei bolilor cardiovasculare.

– Fiind vasodilatator, arginina ajuta la cresterea potentei barbatilor si micsoreaza riscul de sterilitate.

Alimentele bogate in arginina sunt: nucile, orezul brun, ovazul, ciocolata, stafidele, floricelele de porumb, semintele de floarea soarelui si alimentele care contin proteine.


Am slabit 17 kg in 3 luni de zile. Insa nu ma opresc aici! Urmareste ce pasi fac in continuare pentru a obtine un corp armonios, bine lucrat, asa cum imi doresc. Aboneaza-te la newsletter:

Adresa ta de mail aici:

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu mai jos

*



Urmareste pas cu pas transformarile lui Grasomega. Ce urmeaza sa faca?

Adresa ta de mail aici: